1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 208 dobio četiri zvezdice na Euro NCAP testu
Novi Peugeot 208 dobio četiri zvezdice na Euro NCAP testu
2

Novi Peugeot 208 dobio četiri zvezdice na Euro NCAP testu

915
2
Podelite sa prijateljima:

Peugeotov adut u B segmentu dobio je četiri zvezdice na evropskom testu sudara.

Pomalo čudna informacija, jer je gotovo postalo neminovno da sve i jedan “ozbiljan” novitet koji se pojavio u prethodnih nekoliko godina dobije pet zvezdica za bezbednost.

Kako ističu u Euro NCAP, Peugeot 208 je bio na ivici da dobije pet zvezdica, ali ga je u tome sprečila loša ocena za putnike na zadnjim sedištima i položaj naslona za sedišta koji nije adekvatno onemogućio cimanje glavom unazad u slučaju sudara.

Iz ovog razloga je 208-ica dobila samo četiri zvezdice, za razliku od prethodne generacije ovog automobila koja je zaradila maksimalnu ocenu.

Četiri zvezdice za bezbednost dobio je i Jeep Cherokee, ali je Euro NCAP konstatovao da je ovaj model ipak daleko od pet zvezdica te da je “dobar, ali ne i odličan u svim kategorijama”.

Na ovoj turi testiranja našla su se i dva modela BMW-a – Serija 3 i Serija 1. Oba vozila su zaradila pet zvezdica, s tim da je Serija 3 zabeležila čak 97% u sferi zaštite odraslih putnika, što je jedan od najboljih rezultata u toj oblasti ove godine.

AutoRepublika 

(915)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da, rezultat za „standardno“ opremljen 208 je „malo razočaravajući“, blago rečeno (mada ih ima još sa 4 zvezdice u 2019, poput „standardno“ opremljene KIE CEED), ali, istovremeno, razočaravajuće mi je da je novi BMW serije 1, u zaštiti odraslih putnika, ostvario samo 83%, što je u toj kategoriji u ovom trenutku dovoljno tek za predzadnje mesto medju svih do sada vozilima testiranim u toku 2019. godine.

Zoca

Onda je Sandero ,kao Dacijin direktni konkurent ,a dvostruko jeftiniji odlican koliko god zvezdica ima!