1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf R vs Megane RS na Nirburgringu (VIDEO)
Volkswagen Golf R vs Megane RS na Nirburgringu (VIDEO)
0

Volkswagen Golf R vs Megane RS na Nirburgringu (VIDEO)

3.21K
0
Podelite sa prijateljima:

Protekli vikend je protekao u znaku vrhunskog auto-moto sporta. Dok neki prate dešavanja, drugi se odlučuju da sami malo „pritisnu gas“. Naravno, Nirburgring je idealno mesto za to, međutim, ne teče uvek sve tako glatko.

Da budemo precizniji, ukoliko „premotate“ na 2:43, doći ćete do incidenta u koji je umešan Renault Megane prošle generacije, koji je više „hardcore“ nego aktuelni model, što je generalno trend među sportskim automobilima današnjice u smislu vozačkog doživljaja.

Čini se da je Renault, koji je jedan od automobila za iznajmljivanje na Ringu, „promašio“ zaštitnu ogradu za nekoliko centimetara.

Megane RS je „bežao“ Mk VI Volkswagen Golfu GTI, kada je umalo imao „randevu“ s ogradom u Brunnchen 2 krivini. Neko bi pomislio da bi Golf u R izdanju, s pogonom na sve točkove, imao bolje šanse. Međutim, to nije slučaj.

Zapravo, kompletiranje kruga na „Zelenom paklu“ vašim automobilom, s tim da do cilja dođete u jednom komadu, u najvećoj meri zavisi od vozača. Ponovo „premotajmo“ na 6:52, da bismo videli  kako se Golf R šeste generacije proveo u istim uslovima.

Na sreću, čini se da je šljunak na izlazu spasio oba vozača.

Treba imati na umu da ukoliko izletite na Nordšlajfeu i oštetite ogradu, vi ste dužni da platite za učinjenu štetu, da ne govorimo o automobilu, što znači najmanje par hiljada evra.

Naravno, postoje situacije gde ni vozačke sposobnosti ni opreznost ne mogu spasiti vozača od incidenta. Prolivene tečnosti poput ulja na asfaltu, uzrokuju najgore situacije.

AutoRepublika

(3207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments