1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac XT6 s novim motorom i nižom cenom
Cadillac XT6 s novim motorom i nižom cenom
1

Cadillac XT6 s novim motorom i nižom cenom

159
1
Podelite sa prijateljima:

Cadillac je prošle godine debitovao s modelom XT6 s ciljem da popuni ponudu najvećeg krosovera, ali je prošao kao „bos po trnju“. Prodato je samo 11.559 jedinica, a mnogi su za glavnog krivca videli upravo samu kompaniju General Motorsu. Naime, najveći američki proizvođač je ponudio samo V6 agregat ali i visoku cenu, pa kako sada stvari stoje, spreman je da ispravi greške.

Za 2021. godinu, kupci će moći da biraju i novi 2,0-litarski turbo agregat koji je preuzet iz manjeg modela XT4. On razvija 237 konjskih snaga i kao i veći brat uparen je s devetostepenim automatskim menjačem. Pogon na prednje točkove je standardan dok je pogon na sva četiri točka opcija od 2.000 američkih dolara.

Takav agregat stiže i sa novim nivoom opreme koji nosi Luxury oznaku, a ostatak ponude će nastaviti da koristi provereni 3,6-litarski motor. Međutim, samo zato što je Luxury osnova, ne znači da neće biti bogato opremljen, pa će tako kupac i dalje moći da dobije 18-inčne felne, 8,0-inčni monitor, kožna sedišta s klimom i grejačima i još mnogo toga.

Cadillac XT6 – zadnji kraj i bok

Svi modeli pružaju povezivanje mobilnog telefona preko Apple CarPlay i Android Auto opcija konektivnosti, i to kao deo standardne opreme, dok vrhunac ponude pod imenom Sport stiže i sa 20-inčnim felnama i tri nove boje (metalik plava. siva i trešnja crvena).

Kupci će sada morati da izdvoje 48.990 amerčkih dolara za bazni XT6, što je za oko 5.000 zelenih novčanica manje nego godinu dana ranije, pa bi se prodaja definitivno trebala oporaviti. Prvi primerci će početi stizati u salone na jesen.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Mnogo su „studirali“ XC90 ali nije los ovaj XT!