1. Home
  2. Vesti
  3. Ford F-150 Raptor ponovo stiže naredne godine
Ford F-150 Raptor ponovo stiže naredne godine
0

Ford F-150 Raptor ponovo stiže naredne godine

354
0
Podelite sa prijateljima:

Ford je ranije ove sedmice debitovao s novom četrnaestom generacijom svog bestselera, pikap kamionetom F-150 i najavio očuvanje vrha na listi najpopularnijih modela. O ovome smo izveštavali nekoliko puta, i to ne jedino o samom pikap kamionetu već i o načinu kretanja njegove cene tokom poslednjih osam decenija. Ali dok su mediji bili zauzeti analizirajući novu hibridnu verziju, skoro niko nije ni primetio da u ponudi više nema Raptora.

Tako se barem pretpostavljalo, posebno nakon što je Muscle Cars & Trucks objavio vest da Raptor neće biti u ponudi za 2021. godinu, ali je Ford ubrzo demantovao ovu vest. Američki proizvođač vozila je u obraćanju medijima izjavio da će treća generacija Raptora debitovati za nekoliko meseci i da će stići u izložbeno-prodajne salone krajem godine, zajedno sa ostatkom ponude popularnog pikap kamioneta.


Prema ranije procurelim informacijama, u ponudi će sada biti samo verzija sa četvoro vrata, a velike izmene stižu i ispod haube. Chryslerova komercijalna divizija Ram uskoro treba da debituje s modelom TRX, koji bi bio u istoj klasi i pružao izvaredne terenske mogućnosti. TRX će pokretati 6,2-litarski V8 agregat koji uz pomoć kompresora razvija 707 konjskih snaga. To je značajno više nego 450 „grla“ s koliko se trenutni Raptor može pohvaliti, a Ford ima pred sobom dve opcije.

Jedna od njih je da poveća snagu već postojećeg 3,5-litarskog turbo motora, a on se već može pohvaliti s 657 konjskih snaga u egzotičnom modelu GT. Mnogo realnija opcija je 5,2-litarski motor sa 760 „konja“ iz Shelbyja GT500, čime bi Ford ponovo imao najmoćniji pikap kamionet u Americi. Motor će biti samo jedna od novina, a ponovo se očekuju i terensko ogibljenje i veći kočni diskovi, zahvaljujući kojima će moći da se dostigne veća brzine od 160 km/h bez obzira na podlogu, uz mogućnost bezbednog zaustavljanja pikapa.

U svakom slučaju, AutoRepublika će prenositi više informacija kako one budu bivale dostupne.

AutoRepublika

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments