1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je (delimično) nova Honda Accord
Ovo je (delimično) nova Honda Accord
11

Ovo je (delimično) nova Honda Accord

680
11
Podelite sa prijateljima:

Sa karijerom koja traje već približno pet decenija, malo je reći da je Honda Accord velika legenda automobilskog sveta. To se posebno odnosi na Sjedinjene Američke Države gde je dugi niz godina završavala u samom vrhu liste bestselera. Naravno, danas su neka druga vremena i krosover CR-V je preuzeo ulogu bestselera od strane ovog japanskog proizvođača.

Accord ovih dana privlači „tek“ oko 200 hiljada kupaca na godišnjem nivou, što je dvostruko manje u poređenju s periodom od pre svega petnaestak godina, ali ipak ne bi trebalo da se žalimo, pošto Hondina limuzina barem još uvek postoji.

Nestali su rivali kao što su Ford Fusion, Chevrolet Malibu, Chrysler 200 i Volkswagen Passat, konstruktori su na putu da isto urade i sa sedanima zvanim Hyundai Sonata, Kia K5, Subaru Legacy i Nissan Altima, što na kraju ostavlja jedino Accord i Toyotu Camry kao pristupačne porodične limuzine.

Sadašnja generacija Accorda je debitovala 2018. godine, što znači da polako pokazuje godine i vreme je za prve veće izmene. Japanski gigant nam je pokazao nekoliko zvaničnih fotografija zahvaljujući kojima imamo generalnu ideju o tome kako će Accord za 2023. godinu izgledati, i pre nego što ga zvanično vidimo narednog meseca.

I nije teško zaključiti da je celokupna generalna ideja bazirana oko novog Civica, i da će dva vozila izgledati jako slično. Maska hladnjaka je veća nego ikada ranije, dok mnogi smatraju da je zadnja svetlosna grupa veoma nalik onoj sa sadašnje generacije modela Kia K5. Istina, malo je čudno da bi Honda kopirala brend kao što je Kia, ali i čudnije stvari smo videli u automobilskom svetu.

Jedna od fotografija enterijera nam pokazuje 12,3-inčni monitor i najveći je koji je Honda ikada ponudila u svojim modelima. Verovatno ćemo ga uskoro videti i u ostalim četvorotočkašima brenda, posebno onima skupljima kao što su Pilot, Passport i Odyssey.


Još jedan detalj koji je nemoguće ignorisati jeste značka ispod zadnjih LED svetala. Tu možemo da vidimo da piše „hybrid“, a verovatno je opet reč o poznatom 2,0-litarskom motoru. Ugrađuje se i u sadašnjoj generaciji i u kombinaciji sa električnim agregatom razvija 212 konjskih snaga i maksimalnih 315 Nm obrtnog momenta.

Accord se sada nudi i sa 1,5 i 2,0-litarskim turbobenzincima sa 192, odnosno 252 „grla“, ali je pitanje da li ćemo ih videti u budućnosti. Honda je pre nekoliko godina eliminisala manuelni menjač i automobil se sada nudi samo sa automatikom CVT.


Kao što smo spomenuli, zvanična premijera se očekuje narednog meseca. Accord iz 2022. godine ima početnu cenu od 26.120 američkih dolara, ali kada znamo da je Honda eliminisala bazni paket opreme LX na svim drugim modelima, neće nas iznenaditi ako se ista priča ponovi i sa Accordom.

Cena bi sada mogla da pređe granicu višu od 30 hiljada „zelembaća“, a na taj način će prodaja biti oštećena u još većoj meri. Uživajte u novom Accordu jer je pitanje hoćemo li ga opet ikada videti…

AutoRepublika

(680)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Uh, izgleda odlicno!

Bungi

Ako će završen model izgledati ovako, dajem 10-u.Jeste da prednji kraj liči na FordMondeo, jeste da oblik maske vuče porijeklo od Aston Martina ali je sve bolje od nepovezanih, izlomljenih i nedefinisanih linija kao kod aktuelnog Sivika.Toga sam se užasavao naročito kod Reno Lagune II .Povratak eleganciji, ne mogu da ne pohvalim.

Laki

Kao lutka.

moron

„Honda je pre nekoliko godina eliminisala manuelni menjač i automobil se sada nudi samo sa automatikom CVT.“

???

Zar nema Accord 2,0T uz AT-10 ?

moron

1,5T ide uz CVT

Yankee

Bio. Nema vise (barem tako mislim).

moron

Ima, sad gledah USA sajt Honde, 2,0T ide uz „10-Speed Automatic Transmission (10AT) with Shift-By-Wire (SBW) and Paddle Shifters“

https://automobiles.honda.com/accord-sedan#trims-specs

Yankee

Moja greska, citao sam jutros dok sam se budio, mislio sam da pitas da li jos uvek ima manuelni menjac.

moron

Sve ok. Znam da im je u medjuvremenu MT ukinut uz 2,0 T ( ranije bio uz paket „Sport“ )

Laki

Dobitna kombinacija.

moron

Slažem se.