1. Home
  2. Vesti
  3. Karavan Wuling Victory višesmisleno spaja dva sveta
Karavan Wuling Victory višesmisleno spaja dva sveta
0

Karavan Wuling Victory višesmisleno spaja dva sveta

253
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski zajednički poduhvat SAIC-GM-Wuling, u kom američka strana General Motors drži 44% učešća u kapitalu, pod svojom kontrolom drži dve marke. Jedna je Baojun, i pod tim oznakama se tržištu nude pristupačna vozila za mlađu populaciji, kao i krosoveri neobičnog dizajna. Druga marka je Wuling i pod tim amblemom se razvijaju jeftinija kompaktna vozila iz segmenta monovolumena.

Sada je u ovom dostignuću, kompanija koja već predstavlja spoj dva različita sveta (američkog i kineskog), ukrstila puteve pomenute dve marke, pa je tako publici predstavljen jedinstven karavan pod nazivom Wuling Victory, kojeg već na prvi pogled karakterišu dvodelne prednje svetlosne grupacije, kao i široke linije.

Wuling Victory – bok

Radi se o četvorotočkašu prilično ozbiljnih gabarita. Karavan iz Kine je 4.875 milimetara dug, širok je 1.880 milimetara dok je poprilično i visok, odnosno za centimetar manje od 1,7 metara. Postavljen je na modularnu R platformu kineske kompanije i kao takav poseduje 2,8 metara dugo međuosovinsko rastojanje.

Identična arhitektura služi kao osnova za brojne modele koji fabriku napuštaju pod oznakama Baojun. Victory reprezentuje prvi model marke Wuling koji „fura“ modernizovani logo kompanije: reč je o stilizovanom slovu „W“ koje menja boju iz crvene u srebrnu.

Wuling Victory – centralna konzola

Enterijer karavana Victory koji poseduje mogućnost sedenja u tri reda, takođe reprizira postavku iz vozila marke Baojun. Insturmentacija je virtuelna a tu je i širokougaoni displej multimedijalnog sistema, dok su komande kojim se upravlja radom uređaja za klimatizaciju smeštene na tasterima, mada ostavljaju utisak da se nalaze na tabletu.

Selektor stepena prenosa je postavljen u vidu ručice koja nije fiksirana, dok je parkirna kočnica elektro-mehanička. Na taj način je konstrukor uspeo da zadrži centralni tunel na nižem nivou od uobičajenog, otvarajući tako prostor za poveću ostavu za sitnije predmete.

Wuling Victory – enterijer

U drugom redu sedenja, konfiguracija može biti takva da je omogućen smeštaj dva putnika u zasebnim sedištima ili pak i sve tri osobe koje sede na jedinstvenoj (tradicionalnoj) zadnjoj klupi.

Od opreme kojom se Victory može pohvaliti, vredi izdvojiti panoramski stakleni krovni otvor kao i sistem kamera za pun prikaz zbivanja oko vozila. Pogonski sklop uključuje četvorocilindarski turbobenzinac zapremine 1,5 litara. Ova jedinica isporučuje u svojoj najmoćnijoj varijanti celih 177 konjskih snaga. Transmisija podrazumeva CVT rešenje, dok se pogonska sila šalje samo na prednje točkove.

Proizvodnja karavana Wuling Victory je već započela, dok je početak prodaje u Kini zakazan za treće tromesečje ove godine. Iako cena još uvek nije zvanično objavljena, jasno je da će ona biti u dometu većine populacije, jer kao što smo u početku i naveli, u pitanju su „radnički brendovi“ kako to kaže naš Zoran Tomasović.

AutoRepublika

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments