1. Home
  2. Vesti
  3. BMW prodao više od 100.000 elektrifikovanih vozila u 2017. godini
BMW prodao više od 100.000 elektrifikovanih vozila u 2017. godini
0

BMW prodao više od 100.000 elektrifikovanih vozila u 2017. godini

152
0
Podelite sa prijateljima:

Iako do kraja godine imamo još desetak dana, BMW je saopštio javnosti da je uspeo da ove godine proda više od 100.000 elektrifikovanih vozila.

Da pojasnimo, u pitanju su elektrifikovana vozila gde Bavarci računaju kako električne tako i hibridne automobile. „Ovo je bio važan korak za nas, ali je tek početak. Takođe, možemo se pohvaliti da smo od uvođenja modela i3 2013. godine prodali više od 200.000 elektrifikovanih vozila“ izjavio je jedan od čelnika BMW-a, Harold Kruger.

Kompanija iz Minhena uveliko se sprema za naredni talas elektrifikacije, obzirom da do 2025. godine ponude 25 modela koji na neki način koriste električni motor. Paleta hibrida i električnih automobila BMW-a konstantno raste, a sledeći korak je pojava potpuno električnog SUV-a, iX3, koji će se postaviti naspram Teslinog Modela X.

Pomenuti iX3 pojaviće se u prodajnim salonima 2021. godine, kada se očekuje da BMW predstavi petu generaciju električnog pogona. Pod ovim Bavarci smatraju značajan napredak u brzini punjenja baterija i autonomiji vozila koja će iznositi oko 700 kilometara po punjenju. BMW je najavio da će od 2021. godine kompletna gama biti elektrifikovana.

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments