1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen restilizovani Mercedes-AMG E63! (GALERIJA)
Predstavljen restilizovani Mercedes-AMG E63! (GALERIJA)
0

Predstavljen restilizovani Mercedes-AMG E63! (GALERIJA)

428
0
Podelite sa prijateljima:

U poslednjem ažuriranju potentnog automobila Mercedesovo AMG odeljenje fokusiralo se na unapređivanje komfora, ali bez gubljenja na polju performansi. 

Kada je reč o vizuelnim promenama, nema nikakvih velikih iznenađenja. Anfas je predeo na kojem se odigralo najviše izmena, pa je tako tu sada veća rešetka i drugačija svetlosna grupacija. Slično je i pozadi gde dominira nova svetlosna grupa. Automobil je prošao ozbiljnije zahvate kako bi se čitav izgled učinio nešto agresivnijim, ali je poboljšanje na polju aerodinamike bilo visoko na listi prioriteta.

U kabini je bilo nešto manje izmena. Najveća je svakako ubacivanje najnovijeg izdanja MBUX sistema, kao i postavljanje novog AMG volana.

Što se tiče mehanike, ona je ostala potpuno ista. Tako Mercedes-AMG E63 i dalje pokreće 4,0-litarski biturbo V8 agregat koji u osnovnom modelu isporučuje 570 ks i 750 Nm, što mu omogućava da izvrši sprint do 100 km/h za samo 3,5 sekundi u limuzinskom izdanju, dok je karavan za 0,1 sekundu sporiji. Za transmisiju na sva četiri točka zadužen je devetostepeni automatski menjač.

Naravno, snažnija E63 S varijanta nudi još bolje perfromanse, jer je vozaču na raspolaganju 611 ks i 850 Nm. Juriš do „stotke“ ova verzija završava za 3,4 sekunde (sedan) i 3,5 sekundi (karavan).

Prodaja osveženih performantnih modela trebalo bi da počne u Evropi narednog meseca.

AutoRepublika 

(428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments