1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge: Neće biti novog Vipera
Dodge: Neće biti novog Vipera
0

Dodge: Neće biti novog Vipera

267
0
Podelite sa prijateljima:

Iako se verovalo da će Dodge završiti karijeru nakon novog plana Serđa Markionea, uspeli su da prežive. 

U prethodnim nedeljama pojavila se velika količina glasina u vezi sa FCA grupacijom. Od toga da Dodge i Chrysler odlaze u penziju do toga da Dodge razvija novi Viper. Kao što se ispostavilo nijedna od pomenutih priča nije istinita.

Na pitanje Toda Lase iz magazina Automobile da li će doći do nove iteracije Vipera, Markione je kratko odgovorio: „Nemamo tako nešto u planu“. Markione je dodao da je poslednji Viper bio ekonomski promašaj, kao i da nova generacija ne bi mogla da uspe ako bi koristila evropski motor (misli se na Alfin twin-turbo V6).

Markione je ipak potvrdio da će Dodge ostati veran performantnim modelima, te Charger i Challenger imaju sigurnu budućnost. Oba modela će u sledećoj iteraciji koristiti prerađenu platformu na kojoj su trenutno postavljeni. Podsetimo, Charger i Challenger postavljeni su platformi koja izvorno potiče iz saradnje Daimlera i Chryslera sa kraja prošlog milenijuma.

RAM je za razliku od Dodgea u znatno boljoj poziciji, pre svega zbog velike potražnje za pikapovima u SAD. Markione je najavio da će RAM plasirati model koji će konkurisati Fordovom Rangeru.

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments