1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Restilizovani Volkswagen Arteon, njegova karavanska verzija, i ID.4 Crozz
Prve fotografije: Restilizovani Volkswagen Arteon, njegova karavanska verzija, i ID.4 Crozz
4

Prve fotografije: Restilizovani Volkswagen Arteon, njegova karavanska verzija, i ID.4 Crozz

464
4
Podelite sa prijateljima:

Iščekivani modeli Volkswagena su samo još jedne u nizu „žrtava“ kineskog sertifikacionog tela koje je objavilo izgled električnog krosovera ID.4 Buzz, osveženog liftbeka Arteon, kao i karavana zasnovanog na njemu. Na svim priloženim fotografijama se nalaze vozila bez ikakve kamuflaže, i očito je da se radi o serijskim verzijama. Povrh toga, obelodanjeni su i neki detalji tehničkih specifikacija.

Volkswagen ID.4 je momentalno otkriven u dva izdanja, i za njegovu će proizvodnju biti zadužena dva zajednička poduhvata koje Nemci „gaje“ u Kini. Naime FAW-Volkswagen će lansirati ID.4 Crozz (naslovna fotografija), dok će SAIC-Volkswagen prikazati električni SUV ID.4X (prvi par fotografija ispod ovog pasusa).

Volkswagen ID.4 Crozz stražnjica

Razlike među njima se svode na zaseban dizajn njuške vozila svakog od njih ponaosob, drugačije zadnje signalne grupe, kao i stilske detalje na, i unutar karoserije. Ali u osnovi, ovde se radi o identičnom četvorotočkašu koji počiva na kompanijskoj MEB modularnoj platformi za električna vozila. Međuosovinski razmak iznosi 2.765 milimetara.

Što se dužine tiče, onaj u koji je FAW upleo prste biće na koti od 4.592 milimetara dok će se čedo SAIC-a, prikazano neposredno ispod, protezati 4.612 milimetara u dužinu. Ni visina dva automobila neće biti u potpunosti ista. Jedan dobacuje do 1.629 milimetara, dok je drugi za 11 milimetara „više rastao u pubertetu“.

Zato su oba baterijska krosovera identične širine i ona iznosi 1.852 milimetara. Novajlija će biti obuven gumama s naplacima koji u prečniku imaju 19 ili 20 cola, a od opreme će sigurno posedovati svetlosnu signalizaciju u LED tehnologiji, stakleni panoramski krov i sistem kamera za pun nadzor nad zbivanjima oko vozila. Još uvek nije jasno koja od ove dve verzije će biti ona globalna.

Za sada je pozato da je za Kinu predviđeno lansiranje verzije s pogonom na točkove zadnje osovine i električnim motorom koji isporučuje 204 konjske snage. Maksimalna brzina iznosi 160 km/h. Sigurno je da će gama u nekoj kasnijoj fazi biti proširena ponudom varijanti s pogonom na sva četiri kraja karoserije. Debi električnog novajlije s povišenom pozicijom sedenja je zakazan za deo godine koji je bliži narednoj.

Osveženi Volkswagen Arteon će prema ranijim najavama biti službeno predstavljen za koji dan, odnosno 24. juna. U Kini se prodaje pod, nama dražim imenom Volkswagen CC, i u procesu zatezanja bora, novitet je dobio modifikovan „nos“ i zadnje svetlosne grupe. Objedinjene fotografije iznad ovih reči, ilustruju stil „napucane“ R-Line verzije sa dodacima na karoseriji koji sugerišu da je „vlasnik mnogo opasan lik“.

Da kažemo neku reč i o očekivanom karavanu. Započeće tržišni život uporedo s plasmanom restilizovane verzije liftbeka, a u Kini će se prodavati jedino u kros verziji, odnosno s crnim detaljima u donjoj sekciji karoserijie.

 

Skoro da se i neće razlikovati od baznog Arteona po dužni (4.869 spram 4.865 milimetara), dok će i visina, sudeći prema naznakama iz sertifikacione dokumentacije, biti u potpunosti ista (1.459 milimetara). Kineske varijante će korstiti samo četvorocilindarski 2.0 TSI turbobenzinski motor koji razvija 186 konjskih snaga, i koji radi u timu sa sedmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom, svima nama dobro poznatim pod skraćenicom DSG.

Nema mesta nikavom defetizmu, u Evropi će paleta novog Arteona biti pokretana širom lepezom pogonskih jedinica, a isto važi i za karavansko izdanje čiji će skup pogonskih sklopova verno pratiti ono što se nalazi pod haubom liftbeka. Još da dodamo da se Arteon kod nas neće nazivati karavanom, već nekako više „fensi“, to jest biće shooting brake.

AutoRepublika

(464)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Jesu li to (pred izbore), “sagradili” web dizajner i web developer novi sistem rada poruka? ČESTITAM, @Don i ja ćemo sigurno biti srećni zbog ovoga – konačno i na telefonu klikom na poruku se ispravno otvara sajt. @kola je dobio crvenu boju (-), vidi se ko kome odgovara, postoje linkovi komentara… Jedino se izgleda pojavio problem sa ranije uploadovanim fotografijama… A i font bi mogao da bude malo lepši.

Izmenjeno 3 godine pre od strane TNT
kola

kad kola pozeleni onda ste shvatili ponesto o automobilima ili ste razumeli sta je a sta nije automobil

moron

Meni je ipak lepši passat furgon.

Laki

Passat je „kompletan“ auto pored mladjeg brata!