1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serija 7 dobija nove dizel motore u Evropi
BMW Serija 7 dobija nove dizel motore u Evropi
15

BMW Serija 7 dobija nove dizel motore u Evropi

1.96K
15
Podelite sa prijateljima:

Očito je da dizel ponuda kod velikih automobila i dalje nema alternativu, te je BMW rešio da osveži familiju dizel agregata kod Serije 7.

Glavna novina jeste postavljanje blago hibridnog sistema od 48 V, odnosno integracija starter-generatora. Nemački proizvođač ističe da će mikrohibrid omogućiti uštedu od 0,4 do 0,6 litara goriva na pređenih 100 km. Osim toga, ovaj sistem omogućava dodatni boost od 11 ks prilikom preticanja i naglih ubrzanja.

Modeli 730d i 730d xDrive sada koriste trolitarski redni šestocilindraš koji razvija 21 ks i 30 Nm više nego ranije, te je vozaču sada na raspolaganju 286 ks i 650 Nm. Prevedeno u performanse, ova dva automobila u stanju su da obave sprint do 100 km/h za 5,9 i 5,6 sekundi.

I kod modela 740d xDrive je takođe došlo do uvećanja snage za 20 ks i povećavanj obrtnog momenta za 20 Nm. Agregat sada razvija 340 ks i 700 Nm, što je dovoljno za odlično ubrzanje do „stotke“ za ravno 5 sekundi.

Navedeni motori su sada i čistiji. BMW navodi da je kod dizel pogonskih jedinica postavio novi filtracioni sistem kada je reč o izduvima. To omogućava da ova familija agregata bez problema prođe najnovije evropske norme u vezi sa emisijom štetnih gasova.

Nemački proizvođač istakao je i da će Serija 7 dobiti nove mogućnosti za personalizaciju vozila, kako u eksterijeru tako i u kabini.

AutoRepublika 

(1956)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
kola

naravno dizel. zna svabo sta je auto. a ne amer krs sa 5,7 litara i 350 konja koji pije benzin i truje planetu a ide ko raga

Yankee

Dabome, dok V8 truje planetu, I6 dizel izbacuje bezopasne mehurice pare iz auspuha … 😉

kola

koliko co2 izbaci amer benzin krs a kolko dizel a ako je dobar benzinac sto ne idu volvo kamioni na njih ili oni amercki krsevi kamioni bez ergonomije kako se zvahu wite i sl

Izmenjeno 3 godine pre od strane kola
Yankee

Koliko izbaci, ajde prosvetli nas?

kola

sta ti mislis kolko ti si iso u amer skole ti si mozak
to jes kolko truje amerčko vozilo koje ti stalno propagiras ljude zivotinje i planetu uopste i dokad cese to desavati

Yankee

Pa ajde prosvetli nas sa brojevima pa da vidimo koliko CO2 izbaci 5.7 benzinac, a koliko 3.0 dizel, pa cemo porediti. 😉

kola

ti pamentica nauci nas

Yankee

Ti si gore krenuo sa pricom koliku CO2 emisiju imaju i jedan i drugi … Sto neces da nam kazes koliku CO2 emisiju ima oba?

kola

evo date naucim da amerikaski bljuje 2 do 3 puta vise co2 a isto tolko trosi goriva

Renault Terminator

Ti u Americi mozes da kupis nov Volvo kamion sa Cat-im ili Cumminsovim motorom koji se isto ugradjuju u Peterbilte,Kenwurthe …ako neces Volvoe D motore.

Yankee

Pre neki dan sam naleteo na ovaj kanal na youtube, pao si mi ti odmah na pamet … Neki Bugar ili sta je vec, voznja kamiona po Skandinaviji, ima fantasticne video
https://www.youtube.com/user/deazet555

kola

ma ja pitam amerikanca imali volvo ili silcan truk na benzin i ako nema cudo nema al on filozofira ko obicno

Seminola

Zato sto dizel manje trosi i sto ima veci obrtni moment . Da bi o necemu govorio prvo moras da znas razliku izmenje Dizela,Benzina,I Gasa

Matori

Može li personalizacija eksterijera da obuhvati svođenje maske hladnjaka na neku elegantniju meru?

Laki

Mocan je ovo motor kako god okrenes!