U postupku zatezanja bora na Seriji 5 iz G30 generacije, njuška vozila je pretrpela prilično značajne izmene. Limuzina je dobila nove farove, s kompletno različitom grafikom unutar LED ili laserskih svetlosnih grupacija, dok su većim postale, sada već i čuvene bavarske nozdrve, što je sve češći termin koji koristimo umesto „prevaziđenih bubrega“ mada ove „nove“ nozdrve zapravo i više liče na bubrege.

Preoblikovan je i  prednji branik a sigurni smo da će u M5 izdanju, prednji odbojnik dobiti još neke dodatne specifičnosti. Rusi razborito veruju da će usisnici za vazduh biti veći. Kakva bi to M verzija bila kada rešetka hladnjaka, sa svake strane, ne bi po vertikali posedovala pet dvostrukih plastičnih traka. Tu su jašta i specijalno dizajnirani spoljni retrovizori.

BMW M5 render

Restilizovana „Petica“ je dobila potpuno nova stop svetla, što će se preneti i na M verziju. Međutim, teško da će tako nešto ostati primenjivo i u priči o zadnjem odbojniku. Postoje veliki izgledi da onaj koji je sada na krmi M5, zadrži svoje mesto i na osveženoj varijanti. Pa opet, umetnici s ruskog sajta su se malo poigrali i performantnoj limuzini dodelili branik nalik onom koji krasi novi moćni krosover BMW X5 M.

S tehničke strane, a što se ne vidi na renderima, ne očekujte izmene. Pod haubom će nastaviti da bude V8 motor zapremine 4,4 litra, koji „kao“ odbacuje 600 konjskih snaga, dok u verziji Competition, snaga doseže i celih 625 ks. Nezavisna merenja na dinamometru su pak pokazala da i „obični“ M5 raspolaže sa 625 „konjića“.

Debi novog BMW-a M5 je zakazan, kao što još u naslovu rekosmo, za 17. jun. S druge strane, pre samo par dana smo videli i prvu fotografiju novog M4. Koga zanima, postoji opcija „Pretrage“ malo iznad, pa predlažemo da se i vi poigrate izviđača.

AutoRepublika