Istorija Volge započinje još 1956. godine, kada su se zakotrljale trake s kojih je silazio model zvanično naslovljen sa GAZ-21. Prvi karavan je rođen 1962. godine i tom prilikom je dobio ime GAZ-22. Od tog trenutka, pa nadalje, skoro svaka generacija Volge je imala u paleti i svoju najpraktičniju verziju, što je praksa koja se održala do 2008. godine, kada je došlo do obustave proizvodnje sovjetskog takmaca.

Umetnici s virtuelnom četkicom i platnom su pred sobom imali fotografije par primeraka sedana s oznakama 3102, ali se tu našao i pokoji karavan (24-02). Prvi od njih je postao inspiracija za stil prednjeg kraja vozila, koji se praktično podudara s onim renderima koje smo izložili početkom godine, a koje predlažemo da ponovo vidite, jer smo priložili link već u prvom redu teksta. Ipak, na karavanu su dodate konveksne rešetke hladnjaka, za razliku od limuzinskog izdanja gde su bile konkavne.

Uzgred budi rečeno, u istoriji sovjetskog proizvođača je postojao potpuni stilski pandan današnjem projektu i nazivao se GAZ-31022 karavan. Proizvodi se od 1982. ogdine i posedovao je identičnu njušku kao tadašnji GAZ-3102.

Što se tiče zadnjeg kraja karavana, koji je sam po sebi specifičan, najznačajniji karakterni element se odnosi na šestougaone signalne grupe, koje smo po prvi put generalno kao takve, mogli videti na modelu GAZ-24, s kojim smo se upoznali krajem šezdesetih godina prošlog veka, a i nastavili družiti sve do tužnog kraja proizvodnje iz 2008. godine.

Ostale osobenosti se tiču prilično nisko postavljene platforme gde se pričvršćuje registarska tablica, vodoravne linije na poklopcu prtljažnika, kao logičan nastavak bočnog reljefa. Renderom je predviđeno da ova Volga ponese i točkove s felnama od lake legure izrađenim u klasičnom stilu.

Karavan koji možete videti na dva rendera je po proporcijama veoma nalik prototipu koji se pojavio u medijima. Međuosovinski razmak je izdašan kod oba, tu je i veoma vodoravno položen poklopac motora uz zadnje prepuste pozavidne dužine i, nasuprot tome kratke prednje prepuste.

Upravo opisane proporcije se smatraju klasičnim, odnosno nasleđenim od vozila s pogonom na zadnjoj osovini, baš onako kako to sladokusci vole i baš kako je izgledao karavan iz generacije GAZ-24-02 / 31022. Najsvežiji primerci, oni s indeksom 310221, su u tehničkom smislu bili unificirani s limuzinom 31105, iako su posedovali stari dizajn prednjeg kraja autombila, nasleđen s modela 3110 iz 1997. godine.

AutoRepublika