1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Render majstori iz dve kuće potkresali masku hladnjaka novog kupea iz BMW-a
Render majstori iz dve kuće potkresali masku hladnjaka novog kupea iz BMW-a
3

Render majstori iz dve kuće potkresali masku hladnjaka novog kupea iz BMW-a

1.92K
3
Podelite sa prijateljima:

Iako niko nije uživo video kako na samoj Seriji 4 izgleda konceptualno uspravna i povelika maska hladnjaka, svi imaju svoje mišljenje o njoj, i što je još interesantnije, potrebu da ga javno iznesu. To je bilo dovoljno inspirativno za nekoliko „render majstora“ koji su ostali podstaknuti željom da uporede novi kupe iz BMW-a sa „normalnom“, s onim koji koristi „gigantsku“ rešetku hladnjaka.

Other People’s Cars nam je, preko američkog portala Car Buzz, prikazao kako je mogao da izgleda BMW Serije 4, a da ne izazove ovoliko negativnih reakcija. Mi smo taj izbalansirani rad iskoristili za naslovnu temu.

Svoje viđenje ovog „problema“ je na francuskom sajtu Caradisiac izneo i specijalista za grafiku JBCars koje je utoliko interesantniji što prikazuje alternativna rešenja na mestu rešetke hladnjaka, jedno do drugog. Dok je u gornjoj sekciji pozajmljen stil maske implementirane na Seriji 8, u potpunosti tako „Audizujući“ i „Mercedisujući“ izgled game BMW-a, dotle je u nižoj zoni izložena originalna verzija.

Verujemo da je mudro uzdržati se od velikih reči kada se polemiše o dizajnu ovog modela, barem do trenutka finalnog susreta s njim, „oči u oči“. Iako su objektivno šanse skromnije da se mišljenje posmatrača izmeni nakon prvog vizuelnog kontakta, one postoje i ne treba ih potcenjivati. Nešto slično je autor ovih redova već doživeo sa averzijom na prikazane fotografije perjanica u limuzinskom izdanju, kao i u segmentu s povišenom pozicijom sedenja, ali je utisak u živom kontaktu bio dijametralno suprotan,

Zato: „Polako s te kritike,“ kako bi rekao legendarni Srećko Šojić u izvođenju Milana Gutovića.

AutoRepublika

(1919)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Ne moram ja posto znam da ce uskoro drugi reci isto, ali iskreno govoreci, autoru ovih redova ce se svideti sta god da izadje iz Bayerische Motoren Werke. Utsak uzivo kako perjanica u limuzinskom izdanju, tako i u segmentu s povisenom pozicijom sedenja, kod onih ipak objektivnijih je da izgledaju uzasno. Ovaj model i vise od toga, naravno na osnovu prikaza na internetu ali eno Carwow je izbacio video. A ono sto je JBCars pokazao gore je kako je serija cetiri stvarno trebala da izgleda. Prethodna generacija je jedan vrlo atraktivan automobil (daleko estetski atraktivnija od ove) i radikalne promene… Pročitaj više »

moron

Na ovom renderu „nos“ taman kako „Bog zapoveda“.

Mirko

Meni je odlican, te sportske serije i treba razlikovati od „obicnih“