1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Volkswagen Arteon debituje 24. juna
Restilizovani Volkswagen Arteon debituje 24. juna
2

Restilizovani Volkswagen Arteon debituje 24. juna

336
2
Podelite sa prijateljima:

Glavna novost koju nam donosi restilizacija kod Volkswagenovog modela Arteon jeste da će u ponudu biti ubačena i karavanska verzija. 

Već neko vreme moguće je videti na paparaco fotkama opitnu varijantu Arteona u karavanskom izdanju, te je bilo jasno da će sa prvim procesom osvežavanja pomenutog modela i takva praktičnija verzija naći svoje mesto u portfoliju.

U promotivne svrhe Volkswagen je prikazao i skicu novog karavana i restilizovanog liftbeka. Kao što je to slučaj sa svim ovakvim tizer skicama, dizajn je naravno prenaglašen, i realno je da će serijski primerci imati daleko umereniji izgled od onoga što se da videti na naslovnoj fotografiji.

Osim skice, nemačka marka nije dala nekakve konkretnije informacije. Najavljuju bolji kvalitet materijala u kabini, „potpuno novi kokpit“, implementaciju novije generacije informativno-zabavnog sistema, kao i napredak na polju tehnologije autonomne vožnje.

U saopštenju za medije, Volkswagen navodi da će svi agregati biti „veoma efikasni, sa niskom emisijom štetnih gasova“. Ovo upućuje na upotrebu sistema blagog hibrida, i to je bilo i očekivano. Ipak, teško je verovati na reč Volkswagenu, pogotovo kada je reč o emisiji štetnih gasova. Ako nas je istorija nečemu naučila onda je to VW voli da laže kad su u pitanju ovakve stvari.

Elem, posle osveženog liftbeka i potpuno novog karavana očekuje se debi i performante R varijante Arteona. Ova potentna verzija trebalo bi da ima na raspolaganju više od 330 ks i biće kruna ponude kod Arteona.

Ostaje da se vidi da li će sa restilizacijom doći i bolja prodaja kod ovog modela, jer ona u Evropi nije na zadovoljavajućem nivou. U prethodnoj godini na Starom kontinentu je prema podacima sajta carsalesbase.com prodato svega 19.048 primeraka.

AutoRepublika 

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Stvar je jasna u vezi prodaje:Cenovno ulazi u rang A6,Bader Majnhof 5-ice…,a evidentan je veci pad vrednosti u postprodaji ,pa se pragmatican Eu(ropski) kupac steluje prema tome.Mozda neki anemicniji motor ubaciti?

Don

Karavan??????