1. Home
  2. Vesti
  3. Audi veoma brine o svojim klijentima
Audi veoma brine o svojim klijentima
3

Audi veoma brine o svojim klijentima

281
3
Podelite sa prijateljima:

Omogućeno avansno plaćanje za usluge servisa putem interneta

Digitalizacija u post-prodajnom ciklusu Audija uzima maha. Sada je proizvođač objavio da je otvaranjem nove platforme namenjene olakšanju procesa održavanja i popravki vozila ove luksuzne marke, omogućeno i lakše izmirenje računa za usluge koje će biti pružene. Dakle, doprinos nemačke kompanije ekonomskoj misli se može sublimirati kroz staru narodnu poslovicu: „Plati pa klati!“

Proizvođač svakako nije u kampanju promocije nove onlajn platforme ušao tako što je podsetio klijentelu na osnovne postulate saradnje sa nemačkim firmama koje podrazumevaju avansnu uplatu ka njima, a odloženo plaćanje u obrnutom smeru, već je obelodanio da je razvoju iste pristupio iz silnog uvažavanja vremena klijenta, kojeg bi trebalo biti više, nakon što se obaveza prema Audiju za uslugu koja tek treba biti pružena, namiri lagodnim putem, to jest „jednim klikom“.

Digitalna platforma omogućava pristup brojnim opcijama vezanim za održavanje i popravke vozila. Među njima se ističe zakazivanje slobodnih termina, a moguće je čak slanje i upita za detaljno pojašnjenje u vezi predmetne intervencije pre samog čina zakazivanja popravke. Sve to kupac može da uradi iz svog doma ili kancelarije, bez potrebe da odlazi u servis, izuzev što ne može vozilo putem interneta da pošalje u servis, već ga ipak mora posetiti i fizički.

„Usluge koje su ponuđene putem platforme obuhvataju sledeće stavke ili sisteme na vozilu: opšti pregled, kočnice, uređaj za klimatizaciju, kontrola tehničke ispravnosti, amortizeri, oštećenja karoserije, kaiševi, izduvni sistem, transmisiju, preglednost i neke dodatne operacije, poput kontrole tečnosti u pogonskom sklopu, zamena filtera i slično.

Kupac će posredstvom ove platforme biti u prilici da putem elektronske pošte dobije informaciju u pogledu procenjenog vremena i troška popravke a poruka važi na period od mesec dana. Platforma zatim može poslužiti i za selektovanje prikladnog datuma i tačnog vremena za servisnu intervenciju, koju proverava i partner Audija, u skladu sa raspoloživošću servisnog prostora. Nakon svih provera sprovedenih od strane proizvođača i njegovih poslovnih kompanjona, kupac biva još jednom kontaktiran s finalnom potvrdom ili drugačijim predlogom.

Naposletku, kupac će biti u prilici, kao što smo u početku naveli, da izmiri obavezu momentalno, čime štedi sebi vreme, a Audiju naravno duguje zahvalnost za to.“

Ne samo to, avansnim plaćanjem kupac izbegava neprijatna iznenađenja koja ga mogu sačekati nakon servisa, pa je verovatno da će cenovni šok mnogo lakše podneti ukoliko se s računom suoči pre bilo kakve intervencije zlatnih ruku majstora koji za hleb zarađuju tako što održavaju vozila ove premijum marke, nego što bi to mogao da svari nakon kompletiranja intervencije.

AutoRepublika

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Oduvek se znalo kome se mora unapred plaćati za usluge… Čudi me da su to tek sada uveli. Inače, zahtevam nadprosečan članak na temu kako sve više proizvođači prodaju opcije automobila kao pretplatu, inače ću i ja da tražim povraćaj sredstava koje sam uplatio, sa sve kamatama ???

moron

Meni ovo deluje kao pogodnost za kupca (nekada). Zaista. Lakše je nego da u nekim situacijama (prethodno) razmenjujemo mailove. A prosto, pre nego udjem u ovl. servis, zaista žeim da znam koliko će da košta i šta tačno dobijam za te pare. Ta vrsta neizvesnosti mi u životu zaista ne treba. Prosto, ne želim je (pored svih ostalih neizvesnosti koje u životi ne mogu da izbegnem).

DOn

nista sto mercedes vec nema, ne znam zato cemu ovakav naslov, osim ako nije placen.