1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski ministar finansija: Renault još uvek nije dobio državni zajam
Francuski ministar finansija: Renault još uvek nije dobio državni zajam
1

Francuski ministar finansija: Renault još uvek nije dobio državni zajam

130
1
Podelite sa prijateljima:

Ministar finansija u vladi Republike Francuske, Bruno le Mer, potvrdio je novinarima da i dalje nije finalizovan državni zajam namenjen Renaultu. 

Pomoć francuske države teško pogođenom Renaultu u vidu zajma ima i neke druge posledice. Od proizvođača automobila se zahteva da ne sme biti zatvaranja fabrika u matičnoj zemlji, kao i da broj otkaza mora biti minimalan.

Renault je ranije saopštio da će i u Francuskoj morati da podeli nešto više od 4.500 otkaza, ali da će to biti urađeno u dužem vremenskom periodu, a ne odjednom, kako su se plašili vlastodršci u toj državi. Osim toga, Renault je potvrdio da neće zatvarati pogone u domicilu, već samo u drugim zemljama.

Francuski proizvođač automobila izradio je plan koji bi trebalo da mu omogući uštedu od dve milijarde evra, i uz državni zajam u iznosu od pet milijardi evra trebalo bi da preživi ovu krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Ono na šta insistiraju predstavnici francuske vlade, to je da Renault ne sme odustati od razvoja električnih vozila i naprednih tehnoloških sistema. Šta više, akcenat je na tome da se ubrza rad na ovim poljima!

Bruno le Mer je potvrdio da su u toku finalni pregovori, i da će uskoro biti postignut dogovor u vezi sa kreditom od 5 milijardi evra. On je takođe kazao da je Francuska otvorena za pomoć i drugim automobilskim proizvođačima, ali da isti uslovi važe i za ostale – bez zatvaranja fabrika u matičnoj zemlji, i sa minimalni brojem otpuštenih radnika.

AutoRepublika 

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Predlažem da raspisemo Zajam za Srb…ovaj Reno!