1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen će ponovo morati na popravni s novim Golfom 8
Volkswagen će ponovo morati na popravni s novim Golfom 8
12

Volkswagen će ponovo morati na popravni s novim Golfom 8

6.18K
12
Podelite sa prijateljima:

Golf 8 deluje kao ukleti automobil. Naime, kompakt predstavljen pre nekih petnaestak meseci nastavlja da zadaje glavobolje čelnicima Volkswagena u Volfzburgu. Prema informacijama koje je javnosti preneo nemački list „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, pozivajući se na korporativne izvore, proizvođač automobila Volkswagen mora da povuče sve verzije novog Golfa. Razlog za neplaniranu posetu servisu se ponovo krije u softverskim kontrolama info-zabavnog sadržaja, odnosno navigacija ponekad dovodi do opšteg kolapsa sistema.

Tokom maja za nama, VW je bio prinuđen da povuče preko 30 hiljada primeraka tek proizvedenog Golfa 8. Tada su nepopularan potez uslovili softverski problemi vezani za sistem elektronski kontrolisanih hitnih poziva nakon eventualnog saobraćajnog udesa. Mediji su izveštavali o brojnim problemima s kojim su se susretali konstruktori čak i prilikom procesa razvoja i probne proizvodnje, uz navođenje repriziranih proizvodnih grešaka u glavnom fabričkom kompleksu u Volfzburgu, o čemu smo i mi pisali u to doba.

Sada Nemci imaju želju da odstrane ponavaljajuće probleme kroz postupak osvežavanja softvera. Prema informacijama koje dolaze iz samog Volkswagena, osvežavanje će obuhvatiti unapređanja reakcija sistema na dodir kojim se želi promeniti postavka multimedijalnog sistema. Pored toga, poradiće se i na funkcionalnoj pouzdanosti sistema asistencije kao što je na primer rad kamere koja pomaže pri kretanju unazad, kao i rad paring senzora. Konstruktor će se potruditi i da eliminiše pojavljivanje nerazumljivih poruka o greškama.

Ovog puta se najavljena kampanja odnosi na prvih 56 hiljada isporučenih vozila od kojih je 26 hiljada primeraka ostalo unutar granica domovine. Korektivna intervencija bi trebalo da potraje samo jedan dan, pri čemu će unesrećeni kupci dobiti besplatan zamenski automobil koji će moći, uz servisni vaučer, da iznajme kako ne bi ostali bez motorizacije. Nova vozila, ona koja su isporučivana nakon 20. jula 2020. godine, nisu pogođena ovim problemom.

Konkretan opoziv nije uslovljen naredbodavnim pismom od nemačkog Saveznog tela za pitanja transporta (KBA), već je dobrovoljan akt proizvođača. Vlasnici defektnih Golfova će uskoro dobiti pismo u kom će biti obavešteni o neophodnosti nove posete servisu.

AutoRepublika

(6184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran

Mislim da je glupost dati tolke pare za golfa koji ne može da primiriše novom Meganu…a skoro je duplo jeftiniji od njega…

Balkanboj

Pre neki dan na kafi s kolegom i njegov prijatelj. Da se pohvali, kupio Golf 8 GTD automatik. 38k eura. 38.
Mnogo je kume za 2 televizora.
Kolega ima Golf 7 automatik. 3 puta radio menjač za 200k kilometara. Pametnom dosta.

da11

40 000 Eura za golfa HAHAHAHAAHHAHAHAAHAHAHA.
Debil

don

Pa da, to je taj dsg već decenijama opjevan kao najgori automatik na svijetu, ali idalje ima suludu prodju.

Renault Terminator

38.000e za golfa!!!!!!Auuuu..

da11

Jel kolega kupio iz uvoza ili novog.

Balkanboj

Oba su kupljena nova. Ova sedmica je, koliko znam, u garantnom roku dvaput bila na zameni komplet menjača, ne znam da li je treća popravka bila u garanciji.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Balkanboj
Laki

Na „šestici“ benzincu manuelni pusti dusu na 42 hiljade km kod kolege!Nikad niko nije sjeo osim njega a garancija istekla naravno!Wagen ni da cuje pa su se vukli preko stola radili advokati jedva se nagodili pa nije previse „puko“ kao stara musterija!

moron

Pošto se o 1,5 TSI ACT piše baš sve i svašta, meni je interesantnije pitanje da li je zaista napokon trajno otklonjen problem sa „poskakivanjem“ tog motora pri kretanju (i manje nakon prebacivanja u 2. i 3. stepen prenosa ), kako je na netu uglavnom opisan taj „kengur efekat“.

moron

Evo, ima i na našim sajtovima (koliko hoćete) primedbi na poskakivanje. Copy-paste sa B92: „Ja sam letos kupio novu Octaviu, sada već, prethodni model, 1.5tsi. Pa ću napisati moje iskustvo što je realnije moguće. Motor ima problem sa cimanjem, trzanjem, poskakivanja u 1. i 2. brzini, veoma retko i iz 2. u 3. (neko je i to pomenuo u nekom komentaru skoro). Vozim preko 30 godina, i do sada sam automobilima prešao preko 500k km, turbo dizeli i benzinci. Ja sam ukapirao kako treba da vozim ovaj tsi, kada polazim i u stani-kreni režimu, kako bih smanjio pojavljivanje kangaroo efekta.… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
Don

Bravo moron, nek si mu odgovorio ! 😂😂😘

GTovac

Da sjednu jednom u neku „tranju“ od Alfe isparili bi im mitovi WVa..