1. Home
  2. Sajmovi
  3. Saloni automobila
  4. Suzuki će u Tokiju izložiti 19 modela
Suzuki će u Tokiju izložiti 19 modela

Suzuki će u Tokiju izložiti 19 modela

425
3
Podelite sa prijateljima:

Suzuki je najavio da će na predstojećem Salonu automobila u Tokiju prikazati paletu od 19 četvorotočkaša, pojačanih postavkom 8 motocikala. Ekipa automobila uključuje i modele iz PHEV segmenta, ali i primerke za koje proizvođač navodi da poseduju tehnologiju autonomne vožnje.

Waku Spo predstavlja kompaktan konceptni model iz A segmenta koji koristi plug-in hibridnu tehnologiju, a jedan je od onih koji će debitovati pod svodovima tokijskih hala. Posebno zanimljiva je tvrdnja Suzukija prema kojoj je ovo vozilo u stanju da izmeni karoserijski oblik, izgled prednje maske i sadžaj centralno konzole, a sve putem „Waku Waku“ tastera.

Pored ovog interesantnog četvorotočkaša, japanska kompanija će izložiti i samovozeći model Hanare koji obiluje upotrebom veštačke inteligencije. Takođe, svoje mesto u Suzukijevoj postavi će naći i koncept Hustler, a radi se o malom krosoveru koji je inspirisan modelom Jimny.

Reč je o urbanom terencu u formi koncepta, kako navode Japanci. Međutim, Hustler je potpuno spreman za serijsku proizvodnju a jedino što ga deli od proizvodnih hala je odluka rukovodstva koja ide u smeru pokretanja masovne montaže s početkom 2020. godine.

Hustler pripada segmentu Kei automobila, pa ne čudi što je u drugoj generaciji zadržao identične dimenzije (3.395 mm; 1.475 mm) što se dužine i širine tiče, ali je porastao u visinu za 2,5 centimetara (1.680 mm), uz produženi međuosovinski razmak od 35 milimetara (2.460 mm).

Na podijumu će se naći i konceptno komercijalno vozilo, Solio Bandit, Jimny Sierra, Swift Sport kao i SX4 S-Cross.

Što se dvotočkaša tiče, tu će se naći modeli; Suzuki Gixxer SF250, Gixxer 250, GSX RR, Katana, GSX-R1000R ABS, SV650X ABS kao i V-Strom 250 ABS.

AutoRepublika

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Novi model na bazi novog Jimny-ja ??? Pa, taj „osnovni“ Jimny još nije stigao u Srbiju, a kako vidim, tek se pojavio i u Sloveniji (sa relativno paprenom cenom u odnosu na Vitaru 4WD: http://suzuki.si/f/docs/avtomobili/CENIK-SUZUKI_1.pdf ). Donedavno je postojao u ponudi samo u CH (čak ni u DE).

moron

Gledam sada cenovnik Suzukija za Srbiju (u nadi da su stigle cene za novi Jimny) i primetim da se kod nas i Vitara i S-Cross nude samo sa 1,4 turbo. Nema više 1,0 turbo u Srbiji ? A kod „siromaha Slovenaca“ ima …

posmatrac

Ima druze, cena i za 1,0 ali moras pogledati web stanicu drugog uvoznika Suzukija.