1. Home
  2. Vesti
  3. Renault gasi brend Alpine, i odriče se Meganea?!
Renault gasi brend Alpine, i odriče se Meganea?!
0

Renault gasi brend Alpine, i odriče se Meganea?!

1.07K
0
Podelite sa prijateljima:

Čitav niz glasina trenutno kruži internetom u vezi sa planom štednje koji bi trebalo da predstavi francuski proizvođač.

Cilj nove strategije je da se uštedi 2 milijarde evra, a kao deo mera najavljuje se zatvaranje čak četiri fabrike. Ovu informaciju prvi je preneo nedeljnik Le Canard Enchaîné. Prema njihovim saznanjima, na listi za odstrel su pogoni u Dijepu (dom Alpine A110), potom u Flinsu (Nissan Micra, Zoe), zatim fabrika u Parizu zadužena za proizvodnju rezervnih delova, kao i u blizini Lorijena koja se bavi produkcijom motora i menjača.

Dakle, u pitanju je čitav niz pogona, što ostavlja mnogo prostora za priču o tome kako bi reagovala francuska vlada na ovakav plan i ogroman gubitak radnih mesta u matičnoj zemlji.

U periodima krize prvi stradaju sportski automobili, pa je opet i realno da Alpine A110 nestane, a pod znakom pitanja nije samo ovaj model već čitav brend.

Ipak, zatvaranje fabrika nije jedini korak koji planiraju da preduzmu nadležni iz Renaulta. Sledeći deo plana je gašenje niza modela. Već smo preneli vest da se razmatra slanje u penziju za Talisman, Scenic i Espace. Sada stižu informacije da je spisak dodatno proširen sa još dva modela – Meganeom i Koleosom.

Mada potonji nije imao nekakvu sjajnu prodaju u Evropi i više je namenjen azijskim zemljama, ostaje veoma čudno da je Renault spreman odreći se Meganea koji je jedan od stubova prodaje na Starom kontinentu. Pre bi se reklo da se u tom slučaju radi o čistom nagađanju.

Kako je u međuvremenu isplivala informacija da je Renault dobio spasonosni zajam od francuske vlade u vrednosti od 5 milijardi evra, ostaje pitanje da li će uopšte doći do sprovođenja ovakvog strogog plana štednje.

Jedna od informacija koje su se pojavile u prethodnim danima glasila je i da će francuska marka prebaciti proizvodnju modela Captur i Kadjar u fabriku Nissana u Velikoj Britaniji. Novinari sa Ostrva kontaktirali su oba proizvođača u vezi sa ovom najavom, ali su čelnici i japanske i francuske kompanije ostali nemi.

AutoRepublika 

(1073)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments