1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen spremio odgovor za Teslin Model 3 i on stiže u aprilu
Volkswagen spremio odgovor za Teslin Model 3 i on stiže u aprilu
4

Volkswagen spremio odgovor za Teslin Model 3 i on stiže u aprilu

343
4
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenova električna limuzina iz D segmenta, zamišljena kao alternativa za tradicionalni Passat, biće predstavljena narednog meseca na Salonu automobila u Pekingu. 

Ralf Brandšteter, prvi čovek Volkswagena, potvrdio je da će Aero-B (mada mu to još uvek nije zvanični naziv) biti prikazan u aprilu u kineskoj prestonici. Prvi primerci biće isporučeni početkom 2023. godine, s tim da će prioritet biti na kupcima iz Kine.

Novitet će isprva biti dostupan samo kao sedan, ali će Volkswagen nešto kasnije ponuditi i karavansko izdanje. Kada je reč o gabaritima, očekuje se da on bude u ravni sa aktuelnim Passatom. No, kako je reč o električnom modelu, enterijer će biti značajno izdašniji po pitanju prostora. Šta više, nemački novinari očekuju da nivo prostora u kabini bude na onom koji nudi odavno nestali Phaeton.

Nadolazeći automobil biće postavljen na modularnu MEB platformu, arhitekturu koja bi trebalo da podnese najveći deo tereta elektrifikacije Volkswagen grupacije. Još uvek nije poznato kakvu će bateriju koristiti buduća električna limuzina…

Ukoliko se može verovati glasinama, najveća će imati kapacitet od 84 kWh, ali nema sumnje da će u ponudi biti i jedinica sa manjim kapacitetom. Sa najobimnijom baterijom, predstojeći model trebalo bi da bude u stanju da pruži maksimalni domet od oko 700 km.

AutoRepublika 

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
peki

A daaa, najmanje 700 km autonomije pri konstantnoj brzini od 50 km/h i nepunih 300 km pri brzini o 130 km/h…🙄

S mile

VW I njihove izjave o autonomiji, ladno prepolovi da bi video sra je realnost..

Pokazaće vreme, ali ja sada od svih EVa verujem samo Tesli i Toyoti, verujem da će njihovi EV biti dugotrajniji, pouzdaniji kao i duži vek baterija, Elektromotor.

igi

Tojota za sada samo jedan EV, sa onim dugačkim imenom BZXY4, tako nešto. Čekamo prve testove da vidimo vredi li 🙂

BB

Pa oni ni na brodu nemaju neku autonomiju 🤣😂🤣