1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 M dobija sopstvenu platformu
BMW X8 M dobija sopstvenu platformu
0

BMW X8 M dobija sopstvenu platformu

1.20K
0
Podelite sa prijateljima:

Sa dolaskom Alpine XB7 gotovo da je potpuno nestala mogućnost za plasman modela X7 M. Ipak, BMW planira da nastavi sa razvojem modela X8, a kruna ponude kod SUV game trebalo bi da bude M varijanta ovog automobila. 

Kako navodi BMWblog, nemački proizvođač rešio je da X8 koristi sopstvenu, novu platformu, a ne da bude postavljen na arhitekturu koja je osnova za model X7. Ovakva odluka potpuno je u suprotnosti sa dosadašnjom praksom Bavaraca u vezi sa kupeolikim SUV modelima.

Tako je X6 samo kupe varijanta X5, ali očito da takav pristup neće važiti i za perjanicu brenda kada je reč o vozilima sa povećanim klirensom. Pomenuti portal dalje navodi da u ponudi uopšte neće biti standardan X8, već da će se nuditi samo M perfrormantna varijanta.

Ovakav razvoj situacije čini se malo nerealan, pogotovo što je sigurno da bi postojali kupci koji nisu zainteresovani samo za potentnu M verziju ovog modela. Što se tiče samog X8 M veruje se da će koristiti V8 agregat i da bi vozaču na raspolaganju trebalo da bude oko 750 konjskih snaga.

Što se tiče stila, naravno tu je padajući krov u kupe stilu, ali kao jedna od odlika trebalo bi da budu ogromni „bubrezi“, kakve smo već videli kod konceptualnog X7 iPerformance.

Prvo, konceptualno izdanje modela X8 M videćemo do kraja tekuće godine, dok će serijska varijanta i isporuka prvih primeraka početi naredne godine.

AutoRepublika 

(1196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments