1. Home
  2. Vesti
  3. Stigao je i zvanični kraj The Grand Toura… Za sada
Stigao je i zvanični kraj The Grand Toura… Za sada
2

Stigao je i zvanični kraj The Grand Toura… Za sada

688
2
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je tek nedelju dana od kada je televizijska kuća BBC najavila gašenje nekada popularne emisije koja se emitovala pod nazivom Top Gear. Tome je prethodio incident koji se dogodio tokom snimanja nove sezone, kada je jedan od voditelja Fredi Flintof doživeo nesreću, i jedno vreme je čak bilo pitanje hoće li uopšte preživeti. Više o tome možete da pročitate ovde.

Nakon toga smo mogli da čujemo komentare tipa, „davno su propali, onog momenta kada nisu produžili ugovor sa čuvenom velikom trojkom (Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej)“. Spomenuta tri novinara su dobila novi posao u Amazonu da vode novu emisiju pod nazivom The Grand Tour. Tamo su proveli pet sezona i snimili 44 sezone pre nego što je američka firma odlučila da ne produži njihove ugovore.


Da stiže kraj Grand Toura smo pisali početkom godine kada je Klarkson imao jedan u nizu skandala. Sve je započelo još prošle godine kada je napisao priču za novine „The Sun“ i u njoj ismevao Megan Markl ili kako je poznajemo kao Megan, odnosno kao vojvotkinju od Saseksa. Napisao je, „noću ne mogu da spavam i dok ležim budan u krevetu sanjam da će doći dan kada će Megan javno paradirati gola na ulicama svakog grade Velike Britanije dok javnost viče „sramota“ i baca ljudski izmet na nju“.

Klarkson je kasnije kontaktirao Megan i njenog supruga Harija, a uputio je i javno izvinjenje preko društvene mreže Instagram. Tu se pravdao kako je upravo završio gledanje jedne od epizode serije „Igra prestola“ i da su mu takve reči pale na pamet nakon toga, ali da nikada nije pozivao na nasilje. The Sun će reći da je dobio preko 25 hiljada žalbi na dan kada je ovaj rečenica završila u medijima, uz još dodatne tužbe što su dozvolili Klarksonu da je objavi.

Potrebno je reći da Amazon nije otpustio Klarksona, kao ni Hamonda ili Meja, već je samo važnost njihovog ugovora istekla, a producenska kuća je odlučila da im ne ponudi novi. Snimanje poslednje epizode je nedavno kompletirano u Zimbabveu, a biće emitovana naredne godine.

Klarkson je izjavio za „The Times“ da se bavio automobilima na televizijama još od 1989. godine i da naredne godine neće imati posao po prvi put posle 34 godine. To ne znači da je generalno završio sa televizijskom karijerom, pošto je takođe voditelj serije pod imenom Clarkson’s Farm, a emituje se baš na Amazonu. Ova serija prati njegove doživljaje na privatnoj farmi u Velikoj Britaniji. Hamond i Mej takođe imaju poslove kao pisci i voditelji u medijima.

Neki izvori kažu da će se Grand Tour jednog dana vratiti i to sa nekom drugom ekipom. Slične priče postoje i za Top Gear, pa ko zna, možda je svima samo potreban godišnji odmor da napune baterije…

AutoRepublika

(688)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Bili su fantastični u TG, dobri u GT, obeležili godine uspeha BBC u auto show, fantastična produkcija, ton, slika. Sad neka uspore, dolaze druga vremena, neki novi klici. Rado ću odgledati svaku emisiju TG.

igi

Shvatam njegovu potrebu da napiše to što je napisao, čak i želju da se javno emituje – ali ne shvatam zašto je morao da izgura do kraja i da to zaista i objavi, sigurno je znao kakve će posledice izazvati. Doduše, možda se umorio od GT pa mu nije previše stalo što neće nastaviti saradnju, otišao je u velikom stilu.