1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin Valkyrie će pokušati da sruši rekord kruga na Nirburgringu
Aston Martin Valkyrie će pokušati da sruši rekord kruga na Nirburgringu
0

Aston Martin Valkyrie će pokušati da sruši rekord kruga na Nirburgringu

201
0
Podelite sa prijateljima:

Da li hiperautomobil s 1.176 ks može da postavi rekord na Nirburgringu u kategoriji serijskih automobila?

Aston Martin Valkyrie će navodno napasti rekord na Nordšlajfeu. Da bi uspeo u svojoj nameri, mora da nadmaši Lamborghini Aventador SVJ, koji je postavio vreme od 6 minuta, 44,97 sekundi. Šta na sve ovo kaže šef britanske marke, Endi Palmer?

Palmer sugeriše, u čemu se u potpunosti slažemo, da je izlazak Valkyriea na vreo asfalt „Zelenog pakla“ neophodan za globalan marketing. „Na nekim tržištima, poput Kine recimo, vreme postavljeno na Nirburgringu je važno u smislu dokazivanja vrednosti jednog supersportskog automobila“, rekao je Palmer. „U realnosti, mi ga ne razvijamo za tako nešto. Nije tome namenjen, ali ćemo verovatno završiti s postavljanjem brzog kruga.“

Aston Martin bi mogao da zauzme jedinstven pristup kada je napad na rekord u pitanju. Naime, kompanija ne želi da plati za zatvaranje staze, već će pokušati rekord da sruši u otvorenoj sesiji. Jedino, ovde nije jasno da li je reč o terminima kada proizvođači testiraju vozila (odakle potiče većina špijunskih fotografija), ili Touristenfahrten period, kada je staza otvorena za javnost.

Da podsetimo, Valkyrie poseduje 1.176 ks i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta iz Cosworthovog 6,5-litarskog, atmosferskog V12 s hibridnom asistencijom. Maksimalna snaga se isporučuje na visokih 10.500 o/min, a motor može da se „zavrti“ na 11.100 obrtaja.

Aston Martin će proizvesti 150 jedinica serijskog Valkyriea, po ceni od 3,2 miliona dolara za svaki primerak, uz 25 Valkyrie AMR Pro trkača. Ukoliko ste zainteresovani, zakasnili ste, jer su svi automobili već sada rasprodati.

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments