1. Home
  2. Vesti
  3. BMW profitabilniji od Daimlera u prvom polugodištu 2017.
BMW profitabilniji od Daimlera u prvom polugodištu 2017.
1

BMW profitabilniji od Daimlera u prvom polugodištu 2017.

416
1
Podelite sa prijateljima:

BMW nastavlja da nadmašuje konkurenciju: nijedna druga automobilska grupa nije postigla bolji odnos dobiti iz poslovanja i prodaje u prvoj polovini 2017., sudeći po studiji konsultantske firme Ernst & Young. Od 49,25 milijardi evra od prodaje, ostalo je gotovo 5,58 milijardi zarade, što je marža od 11,3 odsto.

Možda iznenađujuće, Suzuki  je najbliži BMW-u kada je reč o dobiti iz poslovanja sa 10,3 odsto. Daimler sledi sa 9,7 odsto. Dobit iz poslovanja General Motorsa iznosi 7,7 odsto, isto koliko i Volkswagena, što je za nemačku kompaniju najbolji polugodišnji rezultat u istoriji, a on bi sigurno bio kudikamo bolji da nije bilo „dizelgejta“.

Porast zarade BMW-a se u velikoj meri može pripisati uspehu u Kini. BMW grupa i Daimler čine jedno od svaka tri prodata vozila u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, dok prodaja u Severnoj Americi i Evropi nekako održava stabilnost. BMW serije 7 je ostvario 26,9 odsto bolju prodaju u odnosu na prošlu godinu.

Pored toga, uspeh BMW-a se nastavlja. Kompanija je upravo lansirala M5, i zajedno sa budućim X4, sigurno će ostvariti još jednu rekordnu godinu.

 

(416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Ovaj podatak nam govori zapravo, skoro pa ništa. Bez dublje analize, a koju je sigurno dao EY, ne znamo razloge ovakvog epiloga. Možda su drastično smanjeni rashodi istraživanja i razvoja, možda su marže koje zaračunava BMW drastično veće od konkurenata. Milion razloga, umesto uspešnog poslovanja, može da dovede do ovakvog stanja, kratkoročno. Svejedno, interesantno….