1. Home
  2. Prezentacije
  3. Porsche 911 (992) Targa 4 i Targa 4 S se pridružuju porodici (FOTO I VIDEO)
Porsche 911 (992) Targa 4 i Targa 4 S se pridružuju porodici (FOTO I VIDEO)
1

Porsche 911 (992) Targa 4 i Targa 4 S se pridružuju porodici (FOTO I VIDEO)

320
1
Podelite sa prijateljima:

Devetnaest sekundi – toliko je potrebno da se otvori ili zatvori krov na Targa verziji Porschea 911 (992). Predstavljen „onlajn“ danas, ovaj model je treći u proizvodnoj liniji nove 911-ice.

Nismo mnogo čekali nakon premijere kupe i kabriolet verzija, da se Targa pridruži porodici popularnog Porscheovog sportiste. U smislu dizajna, deli opšte smernice novog 911, ali uz evociranje na originalnu Targu iz 1965., uključujući sekciju uklonjivog krova, zaštitnu strukturu i obuhvatajuće zadnje staklo.

I 4 i 4S Targa su pogonjeni istim twin-turbo 3,0-litarskim, šestocilindarskim bokserom, povezanim s osmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom i Porscheovim pogonom na sve točkove. U oba slučaja, izvučeno je više snage iz motora nego ikada ranije.

Kada govorimo o Targa 4 modelu, „konjica“ iznosi 385 „grla“ i 450 Nm, što je 15 ks više nego ranije. Kada je u igri opcioni Sport Chrono paket, ovaj automobil do „stotke“ ubrzava za 4,2 sekunde, što je takođe brže nego pre. Maksimalna brzina iznosi 289 km/h.

Naravno, 4S je još snažniji. Isti motor proizvodi 30 ks više nego ranije za total od 450 konja, uz 530 Nm. Iz stanja mirovanja do 100 km/h dolazi za 3,6 sekundi, dok kazaljka brzinomera „zakucava“ na 304 km/h.

4S se može naručiti s potpuno novim sedmostepenim menjačem, koji je nedavno predstavljen za 911 Carreru, uz uključen Sport Chrono paket.

Priča o novoj Targi nije završena jer Porsche ima i dodatni kec u rukavu: za otprilike mesec dana, trebalo bi da bude skinut veo sa specijalne edicije, koja će doneti dodatne „sočne“ detalje.

Cenovnik za Porscheove novajlije tek treba da bude obelodanjen.

AutoRepublika

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Targa mi je se uvijek više sviđala nego klasični 911, ne znam zašto.?Nedostatak krova, masivni B stub u tamnosivoj boji titaniuma i veliko zadnje staklo bez C stubova i stilu Pontiaka Transam-a i Ševrolet Korvete.Ima nešto u sebi.Privlačno.