1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Moderna interpretacija BMW-a E24 serije 6
Moderna interpretacija BMW-a E24 serije 6
0

Moderna interpretacija BMW-a E24 serije 6

317
0
Podelite sa prijateljima:

Da li je BMW E24 vaš omiljeni model bavarske marke, kao što je autoru ovih redova? Mnogi ga smatraju legendom i to ne bez razloga. Reč je o začetniku serije 6, u karoserijskoj konfiguraciji s dvoje vrata, omiljenoj među automobilskim entuzijastima.

Uprkos činjenici što je prošlo mnogo godina otkada ga je zamenio E63, E24 je i dalje s nama, a brojni primerci su u mint stanju na radost svojih ponosnih vlasnika. I ovo ne treba da čudi s obzirom na milione fanova koje ima širom sveta.

Automobilski dizajner, Grigorij Butin, želeo je da odradi modernu interpretaciju BMW-a serije 6 E24, podarivši mu atribute koji se očekuju od bavarskog proizvođača u vreme današnje, ali uz osnovu koju čini stari model.

Vozilo na renderima je naravno u kupe stilu ali mnogo modernije pojave, sa smernicama koje jasno ističu BMW-ov potpis. Maska hladnjaka, primera radi, jasno ukazuje da je reč o pripadniku minhenske „ergele“, ali je umetnik možda malo preterao s modernim aspektom.

Primera radi, bočni retrovizori čini se da su bazirani na sistemu kamera, sličnom onom koji koristi Audi e-tron, i mada je reč o sjajnoj tehnologiji, nekako kao da ne pripada nasledniku E24 ikone.

Naravno, ovi renderi imaju malo toga zajedničkog s originalnom „šesticom“, ali to ne znači da automobil na njima ne izgleda dobro. Ako ništa drugo, pre je nova verzija druge generacije nego oživljena legenda.

AutoRepublika

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments