1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia dobila nove motore u Rusiji
Škoda Octavia dobila nove motore u Rusiji
1

Škoda Octavia dobila nove motore u Rusiji

523
1
Podelite sa prijateljima:

Češki model iz C segmenta sada ima veću paletu agregata za kupce u Rusiji. 

Nova generacija Octavije stigla je na rusko tržište na jesen prošle godine. Proizvođač iz Mlade Boleslav je tada ponudio samo jedan agregat – dobro poznati 1,4 TSI sa 150 ks. No, sada su tu još dve pogonske jedinice i obe kao gorivo koriste benzin.

Uvodni motor je 1,6 MPI, atmosferski četvorocilindraš koji isporučuje 110 ks. Uparen je sa automatskim šestostepenim menjačem, mada je Škoda najavila da će kasnije biti moguće naručiti ovaj agregat i sa manuelnom transmisijom.

Navedeni 1,6 MPI nije namenjen za neke odlične performanse, pouzdanost je njegova vrlina. Sprint do „stotke“ se završava za 12,4 s, dok je maksimalna brzina 199 km/h. Naravno, to je daleko lošije od 1,4 TSI koji je u stanju da stigne od 100 km/h za samo 9 s, a maksimalno može pojuriti do 223 km/h.

Još jedan motor je ušao u ponudu za rusko tržište. U pitanju je potentni 2,0 TSI koji dostavlja 190 ks i u sprezi je sa sedmostepenim DSG menjačem. Naravno, ova pogonska jedinica je ujedno i najbrža, pa se tako juriš do 100 km/h obavlja za svega 7,4 s.

Interesuju vas cene? Pa bazna varijanta Octavije sa atmosferskim motorom u Active Plus paketu opreme u Rusiji košta oko 16.600 evra, prema današnjem kursu rublje i evropske monete. Najskuplje izdanje češkog modela je ono sa 2,0 TSI agregatom i Style Plus trimom. Za takvu Octaviju u Rusiji je neophodno je izdvojiti oko 24.000 evra.

AutoRepublika 

(523)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koja vrsta AT je uz ovaj „novi“ 1,6 MPI?