1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf GTI TCR se sprema za napad na rekord Nirburgringa
VW Golf GTI TCR se sprema za napad na rekord Nirburgringa
0

VW Golf GTI TCR se sprema za napad na rekord Nirburgringa

269
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je nakon dominacije nekih drugih proizvođača odlučio da se pozabavi Nirburgringom i novim „hot heč“ modelom. Dok regularan GTI teško može da se nosi s Hondom Type R i Renault Meganeom RS Trophy, TCR verzija je dovoljno „naoružana“ da to može da učini.

GTI TCR Mk8 je nedavno spažen na Nirburgringu, i to bez kamuflaže.

Prednji deo krasi drugačija maska i niži donji spojler. Karoserija je bliža tlu u odnosu na regularan GTI, a poseduje i posebne gume i naplatke. Unapređen je i aero paket s bočnim „suknjicama“, difuzorom i velikim zadnjim spojlerom. Izgleda „brzo“ ali ne na preteran način kao što je to možda slučaj s Type R-om.

Novi GTI TCR će biti model druge generacije, a za očekivati je da isporučuje 300 ks, što je oko 10 odsto manje u odnosu na Golf R. Verovatno će bit lakši od odlazeće verzije jer je promenjeno zadnje ogibljenje. Pored toga, poboljšanje performansi će ići i na konto superiorne elektronike koja ostvaruje međusobnu komunikaciju između amortizera, kontrole prijanjanja i kočnica.

Ukoliko se vratimo u 2017., doći ćemo do Honde Civic Type R kao najbržeg „hot heča“ s prednjim pogonom na Nirburgirngu (7:43,8), koji je oborio prethodno najbolje vreme koje je držao GTI Clubsport S (7:47,2).

Ovo je konkurentnost koja C segment čini sjajnim, i dobro je što proizvođači nastavljaju da neguju „hot heč“ kulturu.

AutoRepublika

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments