1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen mora da plati odštetu italijanskim potrošačima
Volkswagen mora da plati odštetu italijanskim potrošačima
4

Volkswagen mora da plati odštetu italijanskim potrošačima

630
4
Podelite sa prijateljima:

Kolektivna tužba u Italiji dala je rezultate – Volkswagen grupa moraće da obešteti veliki broj kupaca iz te zemlje. 

Dizelgejt afera i dalje traje. Uprkos tome što je prošlo nekoliko godina od početka čitavog skandala, Volkswagen grupacija i dalje je pod istragom u više zemalja. Kupci u Italiji su podneli zajedničku tužbu protiv nemačkog giganta, a tamošnji sud presudio je u njihovu korist i naložio Volkswagenu da isplati 3.300 evra svakom od potrošača koji su kupili neki od modela sa dizel motorom i „lažljivim“ softverom.

Italijanski mediji navode da je reč o „istorijskoj pobedi“ i da ovo otvara vrata za mnoge druge kolektivne tužbe protiv proizvođača automobila na Apeninskom poluostrvu, ali i u drugim evropskim državama. U Italiji, Volkswagen grupa moraće da obešteti nekih 63.000 kupaca, što bi na kraju trebalo da košta „poštenu“ nemačku grupaciju više od 200 miliona evra.

Dakle, i dalje stižu računi u Volfzburg, i ovo definitivno nije kraj tužbama protiv Volkswagena. Ostaje da se vidi šta će se dogoditi u Francuskoj, gde su pokrenuti postupci protiv nekolicine brendova, između ostalog i germanske dike – „narodnog automobila“.

Volkswagen je najavio da će uložiti žalbu u Italiji tamošnjoj višoj sudskoj instituciji. U izjavi za medije stoji da kupci nisu pretrpeli nikakvu finansijsku štetu. „Sva prodata vozila su tehnički isprava i podobna za upotrebu u javnom saobraćaju, niti je bilo gubitka vrednosti vozila zbog viška emisije azotnih oksida“, navodi pres služba Volkswagena u Italiji.

AutoRepublika 

(630)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

A šta je sa komšijama tih kupaca? Više su oni nastradali nego kupci… 😎

Dude

E, tako se to radi. A ne kazne, pa u budzet drzave. Pare kupcima, zbog obmane.

don

Je li, a jel mogu i kupci Mercedesa, pitam za komsiju :)?

Mirsonen

Bravo plaćajte štetu super Wolswagen nikada više u moju avliju super