1. Home
  2. Vesti
  3. Geely u januaru isporučio čak 156 hiljada vozila!
Geely u januaru isporučio čak 156 hiljada vozila!
0

Geely u januaru isporučio čak 156 hiljada vozila!

1.89K
0
Podelite sa prijateljima:

Kinezi osvajaju svet!

Od kada je sveta i veka, vazda je bilo tako. Dok neke automobilske marke postepeno ili odlučno redukuju ili pak potpuno ukidaju prisustvo na određenim tržištima, dotle se neki drugi nezadrživo šire. Upečatljiv primer ovih drugih je kineski Geely, koji je samo tokom januara uspeo da realizuje više od 156 hiljada vozila, skoro udvostručujući tako obim prodaje.

Prema podacima koji se odnose na prvi mesec tek započete gdoine, Geely je na svetske drumove izveo tačno 156.326 novih četvorotočkaša, pri čemu su u ovu matematiku uključena i vozila marke LYNK & Co, koja će se uskoro nuditi i u ponekoj evropskoj zemlji. Inače, treba naglasiti da su automobili ove marke veoma privlačno stilizovani i da poseduju brojne inovativne opcije na listama opreme u ponudi. Povrh svega, nemoguće je ne pomenuti i deobu pogonskih sklopova s vozilima iz porodice Volvoa.

Kad već pomenusmo brend LYNK & Co da kažemo da je ukupno više od 25 hiljada primeraka te marke otpremljeno tokom meseca za nama, što je rast od 183%. Na taj način su Kinezi uspeli da prevazižu i mesečni rekord po broju isporučenih vozila i to po sedmi mesec zaredom.

Ako se zasebno analizira samo rezultat koji beleži matična marka Geely, onda u prvi plan izbija fakat da su najpopularnija vozila među kupcima, po očekvianju krosoveri, kojih je skoro 94 hiljada upućeno na adrese novih vlasnika. Limuzina je širom sveta otpremljeno nešto više od 60 hiljada primeraka, ali je to kategorija koja gubi dah.

Nemoguće je ne istaći da je oko pet hiljada  vozila marke Geely takođe isporučeno, a njihova specifičnost je ta što koriste električne pogonske sklopove ili „sagorevaju“ alternativna goriva.

Bilo kako bilo, više nego očigledno je da se Kinezi svojski trude da preuzmu primat u globalnoj automobilskoj industriji, Nove platforme i oprema omogućavaju im da za račun drugih proizvođača sklapaju kvalitetne četvorotočkaše i proizvode komponente i ostale gedžete za ostale automobilske marke.

Nije daleko od razuma, niti od sadašnjeg trenutka, momenat kada će Kinezi biti u poziciji da kreiraju ceo eko-sistem konektovanih, i u nekoj meri samovozećih automobila.

AutoRepublika

(1891)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments