1. Home
  2. Vesti
  3. Šefica Lancije o stanju i budućnosti te marke
Šefica Lancije o stanju i budućnosti te marke
0

Šefica Lancije o stanju i budućnosti te marke

509
0
Podelite sa prijateljima:

Već duže vreme priča se o tome šta čeka Lanciju nakon spajanja FCA i PSA. Prema prvim informacijama koje je dao Karlos Tavarez, prvi čovek francuske grupacije, cilj je da ne bude gašenja brendova. Šefica Lancije, Antonela Bruno, govorila je o trenutnom stanju kod ovog proizvođača i kratkoročnim planovima za budućnost.

Nažalost, zahvaljujući lošem upravljanju FCA Lancia je od nekadašnje reli ikone spala na samo jedan model – Ypsilon, koji se prodaje isključivo na italijanskom tržištu. Samo po sebi, to su već svi preduslovi za nestanak ovog legendarnog brenda, no Lancia i model Ypsilon pokazali su se značajno žilavijim nego što se to mislilo.

Ypsilon ne samo da uspešno opstaje u Italiji, već je u jednom trenutku prethodne godine imao bolju prodaju od čitave game Alfe na matičnom tržištu.  Odlični rezultati beleže se i ove godine, jer je u prvim mesecima Ypsilon bio drugi najprodavaniji automobil u Italiji.

Ovaj gradski mališan posebno je popularan kod pripadnica nežnijeg pola, koje čine čak 70% kupaca. „Ypsilon je oduvek mali, elegantan i originalan. Tokom svoje karijere imao je više od 30 specijalnih izdanja, što je posebno doprinelo dobrom prodajnom rezultatu“, kaže šefica Lancije – Antonela Bruno.

„Više od petine prodatih primeraka Ypsilona od 2011. godine otpada na specijalna izdanja. Ovaj model uspeo da je održi svoj DNK, uprkos dugoj karijeri“, navodi Bruno.

Prva žena italijanske marke najavila je da će Lanciijin jedini model uskoro dobiti i hibridne varijante, poput bratskih modela Fiata (500 i Panda). „Ne očekujem da će hibridizacija bitno promeniti cenu Ypsilona, ali očekujem da nam mnogo pomogne u vezi sa smanjivanjem flotne emisije štetnih gasova“, rekla je šefica Lancije.

Antonela Bruno ističe i da je Lancia jedna od marki koje su postale ekološki osvešćene, davno pre „novog zelenog talasa“ u automobilskoj industriji. „Lancia nudi CNG i LPG pogone koji zapravo imaju udeo u našoj prodaji veći od 35%“, kaže izvršna direktorka brenda sa Apeninskog poluostrva.

Kada je u pitanju spajanje sa PSA grupacijom, Bruno nije želela da daje precizne podatke. „Lancijini rezultati govore sami za sebe. Imamo svoju ciljnu grupu i očigledno je da smo ostvarili dobru povezanost sa istom“, zaključila je gospođa Antonela Bruno.

AutoRepublika

(509)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments