1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota C-HR će dobiti performantnu verziju
Toyota C-HR će dobiti performantnu verziju
0

Toyota C-HR će dobiti performantnu verziju

179
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota će u narednom periodu značajno obogatiti svoju SUV gamu u Evropi, a kao jedan od noviteta najavljuje se i „hot“ varijanta postojećeg modela C-HR. 

Gazoo Racing odeljenje japanske marke uskoro će stvoriti GR izdanje pomenutog SUV modela. GR C-HR bi trebalo da glasi zvaničan naziv ovog performantnog krosovera.

U ovom trenutku nije jasno da li će Toyota pokušati da ubaci ovu novu varijantu u aktuelnu generaciju, ili će sačekati sledeću iteraciju čija je premijera predviđena za 2021. godinu. Kako pišu stručni mediji u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, GR C-HR sigurno će se naći na evropskom tržištu pre 2023. godine.

Iako odluka Toyote da napravi performantni SUV sigurno neće naići na odobravanje kod purista, jasno je da japanska marka mora da isprati potražnju. Činjenica je da su ovakvi modeli sve popularniji, i da su u taj semgnet već ušli ili će uskoro ući brojni konkurenti.

VW već nudi T-Roc R, dok Hyundai i Ford pripremaju „hot“ verzije modela Kona i Puma. Najavljeni GR C-HR koristiće agregat koji je premijeru doživeo u GR Yarisu. U pitanju je trocilindarski motor sa turbo punjačem. Ova pogonska jedinica ima radnu zapreminu 1,6 litara i u Yarisu isporučuje nešto manje od 260 ks.

Ipak, veruje se da će motor koji će se naći u potentnom krosoveru imati manje snage nego što je to slučaj sa Yarisom. Toyota je saopštila da je pri razvoju ovog agregata imala plan da on nađe primenu u nekolicini modela.

GR C-HR koristio bi Toyotinu TNGA platformu, koja će očigledno imati veoma bitnu ulogu u diverzifikaciji game ovog proizvođača.

Naš test Toyote C-HR možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments