1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Pad prodaje novih automobila u Nemačkoj
Pad prodaje novih automobila u Nemačkoj
0

Pad prodaje novih automobila u Nemačkoj

387
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja novih automobila u Nemačkoj je pala za 3,5 odsto prošlog meseca na 327.693 vozila, po podacima KBA. Lošiji rezultat se pripisuje tome što je u junu bilo dva prodajna dana manje.

VDA asocijacija je saopštila da očekuje da proizvodnja domaće automobilske industrije i izvoz padnu za 2 odsto ove godine, na 5,6, odnosno 4,3 miliona vozila.

Proizvođači pomno prate padajući tržišni udeo Evro 6 dizel vozila, saopštili su iz VDA, organizacije koja predstavlja proizvođače automobila i snabdevače, uključujući Volkswagen grupu, Daimler, BMW grupu, Robert Bosch, Continental i ZF Friedrichshafen.

Tržišni udeo dizela u prvoj polovini godine je bio 41,3 odsto, što je pad od 9,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Tržišni udeo benzinskih modela je 55,8 odsto, što je porast od 12 odsto u odnosu na prvih šest meseci 2016.

Alternativni pogoni su takođe na dobitku na polugodišnjemm planu, jer je prodaja hibrida porasla za 82 odsto, na 37.520 jedinica; „plug-in“ hibrida za 100 odsto, na 12.164 jedinice; dok je potražnja za čisto električnim modelilma skočila za 134 odsto, na 10.189 primeraka.

Sa nacionalnim izborima koji održavaju za manje od tri meseca, očekuje se da automobilska industrija pruži svoj doprinos u ostvarenju plana, koji za cilj ima smanjenje zagađenja koje izazivaju dizeli. Nastojanje je da se popravi kvalitet vazduha, kao i da se povrati izgubljeno poverenje nakon „dizelgejta“.

Ključne marke se muče

Tržišni lider, Volkswagen, zabeležio je 5 odsto manje registracija (60.555), dok je drugoplasirani Mercedes-Benz skliznuo za 1,2 odsto na 31.394. Broj registracija trećeplasiranog Audija, pao je za 9,4 odsto, na 25.153, dok je četvrti Opel ostvario slabiji rezultat za 9,3 odsto (23.283). BMW, koji zaokružuje prvih pet, doživeo je pad od 18 odsto (22.713).

U junske pobednike se ubrajaju Fiat, koji se popravio za 8 odsto (9.108 jedinica) i Toyota, koja je mesečni rezultat popravila za 23 odsto, na 7.405 primeraka. Toyotin značajan napredak može pre svega da se zahvali obimnom potražnjom za C-HR krosoverom. U ostale proizvođače koji su vidno napredovali u junu, ubrajaju se Renault (+22 odsto) i Seat (+19 odsto).

 

(387)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments