1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvođači žele da nastave s proizvodnjom početkom maja, sindikati skeptični
Proizvođači žele da nastave s proizvodnjom početkom maja, sindikati skeptični
0

Proizvođači žele da nastave s proizvodnjom početkom maja, sindikati skeptični

152
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen, Toyota, Hyundai i Fiat Chrysler, pripremaju se za restartovanje proizvodnje u američkim fabrikama, koje su zatvorene zbog pandemije koronavirusa. Pogoni bi trebalo da se pokrenu početkom maja, mada sindikati smatraju da je ovaj potez preuranjen zbog zabrinutosti od ponovnog širenja virusa.

„U ovom trenutku, UAW ne smatra da su naučni podaci ubedljivi kada je reč o bezbednosti naših članova na radnim mestima“ saopštilo je ovo telo. „Nismo uradili dovoljno testiranja da bismo u potpunosti razumeli s kakvom se pretnjom suočavamo.“

Ovaj sindikat predstavlja fabričke radnike GM-ovim, Fordovim i FCA pogonima. Početkom aprila, Fiat Chrysler je najavio svoju nameru da progresivno restartuje proizvodnju u SAD i Kanadi, počev od 4. maja. Portparolka kompanije je potvrdila ovaj plan u petak.

UAW ne zastupa radnike u Volkswagenovim (VLKPF), Toyotinim (TM) i Hyundaijevim (HYMTF) fabrikama, koje su sve saopštile da planiraju da započnu proizvodnju ponovo oko 4. maja.

Svaki od ovih proizvođača, koji planira da nastavi s radom, rekao je da će pratiti preporučene protokole da bi se osigurala bezbednost radnika i ograničilo moguće širenje infekcije. Među ostalim merama, Volkswagen, s fabrikom u Tenesiju, i Hyundai s pogonom u Alabami, uvešće proveru telesne temperature radnika. VW će pored toga obezbediti zaštitnu opremu, uključujući maske i rukavice.

UAW je saopštio da su neophodne dodatne diskusije i planiranja pre nego što proizvodnja automobila ponovo započne. Ovaj sindikat je još uvek u razgovorima s GM-om, Fordom i Fiat Chryslerom u vezi s najbezbednijim načinom da se fabrike ponovo otvore.

Ford i GM su potvrdili juče da nemaju planirani datum nastavka rada u fabrikama.

„Mi nastavljamo da vršimo procenu javne zdravstvene situacije, smernica vlasti i spremnost snabdevača da odrede kada je pravo vreme za nastavak proizvodnje“, izjavila je portparolka Forda.

Honda je u četvrtak saopštila da će produžiti obustavu rada u SAD do najranije 8. maja.

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments