1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Arteon odlazi u penziju za dve godine, bar što se tiče Amerike
Volkswagen Arteon odlazi u penziju za dve godine, bar što se tiče Amerike
13

Volkswagen Arteon odlazi u penziju za dve godine, bar što se tiče Amerike

561
13
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen će izbaciti Arteon  iz ponude na američkom tržištu 2024. godine, izvestio je Automotive News.

Volkswagenov admiralski brod (diskutabilno je da li uopšte sme da se tako nazove) Arteon imaće relativno kratak tržišni vek nakon što su problemi sa testiranjem emisija štetnih gasova odložili njegov dolazak u SAD do 2019. godine. Amerikancima nedostaju verzije za koje smatraju da su više “kul“, a koje se nude u Evropi, naravno, misli se na elegantnu karavansku verziju i Arteon R.

Završetak prodaje 2024. godine, nažalost, odgovara ovoj limuzini, jer je mnogo Volkswagenovih skupljih modela imalo relativno kratke tržišne vekove zahvaljujući američkoj percepciji Volksvagena kao proizvođača jeftinih automobila. Međutim, moglo je biti gore – Arteon će na kraju imati staž duži za tri godine od Phaetona, i dve godine više od modela zvanog Type 4.

Na pitanje o izveštaju, predstavnik Volkswagena je odbio da komentariše.

Poput modela po imenu Type 4, modela „sa četiri vrata sa vazdušnim hlađenjem koji je zakasnio jedanaest godina“, Arteon je se pojavio sa pogrešnim pogonom u pogrešno vreme da bi mogao da ostane duže na tržištu.

Debitovao je usred Volkswagenovog velikog pomaka ka električnim vozilima, a njegova zamena je potpuno električna limuzina ID Aero, elegantni automobil veličine Passata sa fastbek profilom nalik na Lucid Air.

VW ID Aero

Prema Automotive Newsu, Volkswagen je rekao svojim dilerima da će ID Aero biti treći EV proizveden u Evropi na osnovu njegove arhitekture MEB. Prodavcima je rečeno da očekuju „impresivan domet“ od limuzine, koja će biti aerodinamičnija od svoje braće sa platforme MEB, ID Buzza i ID.4.

Prema izvorima Automotive Newsa, ID Aero će biti u prodaji u SAD od 2024. godine, upravo kada je Arteon na zalasku karijere. Začuđujuće, nejasno je zašto bi VW uvezao EV koji se možda ne kvalifikuje za federalne poreske olakšice Amerike, ili nakon što su se obavezali na proizvodnju električnih automobila i baterija u SAD.

Test Volkswagenovog Arteona možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ime „Volkswagen“ i njegov „korporativni – Passat dizajn“ su prokletstvo koje VW stoicki trpi i nosi, tvrdoglavo ostajuci veran svojoj tradiciji umesto da je se oslobodi i udahne svez vazduh! Ni novi talas elektricnih modela nece ga spasiti tog bremena proslosti! Koliko decenija treba jos da prodje da tvrdoglave i ogranicene Svabe to najzad ukapiraju???

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
TheStig

Udahnuli su vazduh, zove se ID i nije svjez. Jeste nov ali nije svjez. Zaudara na nesto sto su ekomentalisti podvalili. Manje svega za vise para. Ako ce tako raditi bolje i Arteon nego ono smeće od prerađenih sirovina sa deponije.

Matija

ID modeli i dalje nastupaju pod znackom VWa. To da ID nije svez je dobra primedba, svi ti elektricni modeli VWa nisu mi ni malo simpaticni, nesto tu nije u redu. Sada vec bivsi sef VW korporacije, Herbert Dis, predlagao je upravnom odboru promenu imena. Predlog je jednoglasno odbijen. Problem imidza VWa narocito u Americi jeste uspomena na vezu sa Hitlerom. Osim toga, samo ime „Folksvagen“ ne zvuci ni malo prijatno. Ime VWa takodje se povezuje sa starom Bubom, sto je jaka asocijacija na jeftin auto. Isti problem imidza jeftinog automobila vise puta je naterao FIAT da se odrekne ulaza… Pročitaj više »

TheStig

Problem cijele Njemacke je veza sa Hitlerom. A ponajvise VW. Ja se slazem skroz sa tobom. Vw je zaglavljen u svojoj koncepciji narodnog auta kojeg zeli non stop da predstavi kao premijum. To ne bi bio toliki problem da „narod“ ima para za premijum. Obican i vecinski narod nema.

Matija

Veza Nemacke sa Hitlerom ne sastoji se samo od secanja na strahote drugog svetskog rata i na zlocine koje je Nemacka pod Hitlerom pocinila. Mnogo veci problem je mentalitet „germanskog nadcoveka“ koji je Hitler usadio svom narodu za sva vremena! Ovaj mentalitet prenosi se sa generacije na generaciju kroz vaspitanje u porodici!!! Duga prica, vracamo se na automobile. VW je razapet izmedju imidza proizvodjaca jeftinih automobila koji je nasledio od Bube i ambicije da se ubaci u red premijum proizvodjaca gde je profit veci. Na domacem trzistu VW i u EU je priznat kao premijum ali u USA nije. Za… Pročitaj više »

TheStig

Moram da se slozim sa tobom. Sve Francuze van Italijanskih marki 😀 I Cupra je odlicno ime i mnogo bolje od Seata. Cudno je koliko smo podlozni uticaju imena. Meni licno ne znace mnogo ali opet imaju uticaja. Da li bi vozio Audija r8 da se zove Polonez? 😀

Matija

Audi R8 ne bih nikada zeleo da vozim, ma kako da se zove – ne svidja mi se! 🙂

TheStig

Ne sviđa ti se Iron Man-ov automobil 😀 Pa sine Matija 😀 Šalim se. Poštujem svačiji ukus. Meni je r8 legenda 🙂 Čak se i Clarksonu sviđao.

Matija

R8 mi deluje hladno i geometrijski razvuceno, ko jazavicar. Osim toga, prednja maska je tipicna Audi, kao da je skinuta sa drugog modela. Sportski auto zasluzuje u izrazu vise originalnosti, dinamike i dramatike. U R8 ugradjena je tehnika Lamborginija ali se izgubila u prosecnosti ovog dizajna.

TheStig

R8 je dodao ogromnu vrijednost audi brendu i proglasen je za najprepoznatljiviji svjetski automobil zahvaljujuci najprije dobrom marketingu a i dobroj koheziji i komplememtarnosti sa ostatkom audijeve game gdje je svaki kupac mogao da osjeti tu dozu Audi sport duha. Nisam licno ljubitelj ni Njemaca ni Audija ali im se za to mora odati priznanje. Sta bi rekao ako ti kazem da je napravljeno 14 000 modela Lambo Gallarda za cijeli vijek modela, a 24 000 audija r8 do kraja 2014.

S mile

https://youtu.be/FCeqP91QUdI

Po meni najbolji deo, od 1 do 2 min. Poredjenje dizajna BMV iX i Huyndaia n vision… pravo receno

Bungi

Upakovati VW Pasat mehaniku u ne baš orginalanu karoseriju i tražiti toliku svotu novčanica je bezobrazluk svojstven šefovima iz Volksburga koji po pravilu precjenjuju svoje poluproizvode.

moron

Passat CC mi se dopadao, ali ne i Arteon, niti sam ga ikada razumeo.
Tak da što se mene tiče, mogu i odmah da ga ukinu.