1. Home
  2. Vesti
  3. Svi Mercedes-AMG modeli od 2021. godine biće hibridi
Svi Mercedes-AMG modeli od 2021. godine biće hibridi
0

Svi Mercedes-AMG modeli od 2021. godine biće hibridi

151
0
Podelite sa prijateljima:

„Elektrifikacija je budućnost“, kaže prvi čovek performantnog odeljenja Mercedesa, Tobijas Moers. 

Na maginama Salona automobila u Njujorku, šef AMG-a razgovarao je sa pripadnicima sedme sile o budućnosti performantnih automobila. „Jasno je da svi idemo ka elektrifikaciji, ali kod takvog tipa automobila ona nosi nove izazove, pre svega zbog veće mase vozila, zato je tu neophodan jedan veoma oprezan pristup“, kaže Moers.

On je dodao da će svi modeli AMG-a od 2021. godine biti isključivo hibridi. Za sada ovaj podbrend koristi postavku blagog hibrida, odnosno SUS motor uparen sa 48V sistemom. Nemci ističu da ovakvo rešenje u potpunosti eliminiše tzv. turbo rupu, kao i da omogućava manju potrošnju goriva.

AMG-ova serija automobila koji nose oznaku 65 uskoro će se naći u problemu. Naime V12 agregat koji se trenutno nalazi u takvim modelima pred krajem je svog tržišnog života. Mercedes je već najavio da će V12 opstati u upotrebi samo za Maybachove modele, ali da se traži rešenje za AMG. Sasvim je moguće da će sa konačnim plasmanom hiperautomobila One hibridni sistem koji se koristi u tom modelu preći u oznaku „65“ kao zamena za sadašnji V12 motor.

U međuvremenu, Mercedesovo performantno odeljenje ne odustaje od daljeg razvoja SUS agregata. Najavljeni AMG A45 koristiće neverovatni četvorocilindarski motor koji će iz dva litra radne zapremine razvijati ogromnih 420 konjskih snaga.

AutoRepublika

 

 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments