1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: BMW Concept i4
Prve fotografije: BMW Concept i4
0

Prve fotografije: BMW Concept i4

300
0
Podelite sa prijateljima:

Svečana internet premijera baterijskog „Bavarca“, modela BMW Concept i4 je zakazana za sutra ujutru, tačno u 8 časova i 15 minuta, po centralnoevropskom vremenu, a mi smo već u prilici da vidimo fotografije vrelog noviteta, zahvaljujući objavi na sajtu Bimmerpost.

Novi Concept i4 će biti „naslednik“ i Vision Dynamics studije predstavljene septembra 2017., a evoluiraće u nešto čiji je najbolji opis električna serija 4 Gran Coupe. Pres materijal dolazi u vidu novih tizer prikaza i video, uz samo dva pasusa, ali to ne treba da čudi, jer BMW je već obelodanio brojne detalje vezane za serijskim i4.

Biće lansiran 2021. a isporučivaće masivnih 530 „električnih konja“ (390 kW), tako da će bavarski „kupe“ s četvoro vrata s aspekta snage biti rame uz rame s modelima opremljenim V8 motorima. Zabrinutost u vezi s autonomijom neće biti problem, jer će uz jedno punjenje moći da se pređe distanca ekvivalentna tradicionalnim SUS agregatima.

Zahvaljujući paketu baterija s kapacitetom od oko 80 kWh, i4 će moći „iz cuga“ da prevali 600 kilometara, mada BMW nije naveo pod kojim ciklusom je izvedena ova vrednost. Nadamo se da je to WLTP a ne stariji NEDC, koji baš i nije pružao realne „prognoze“.

Proizvodiće se u Minhenu, sprint do stotke će obavljati za oko 4 sekunde, a moći će da pojuri preko 200 km/h. Kada ponestane energije iz baterije teške 550 kilograma, kapacitet punjenja do 150 kW pruža mogućnost da se baterija od 0 do 80 odsto dopuni za 35 minuta, odnosno da se za 6 minuta uskladišti dovoljno energije za prelazak 100 kilometara.

Budite s nama, biće direktnog prenosa premijera na našim stranicama.

AutoRepublika

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments