1. Home
  2. Vesti
  3. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (galerija)
Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (galerija)
2

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (galerija)

4.47K
2
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je obećao „veliko iznenađenje“ za ovogodišnjem Monterey Car Weeku. Reč je o prelepom Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrioletu. Da podsetimo, kupe verzija je predstavljena prošle godine na Concours d’Elegance u Pebl Biču.

Vision 6 Cabriolet je, poput svog prethodnika, ekstremno atraktivan automobil. Dugačak gotovo 6 metara, na točkovima od 24 cola, „beskrajno“ dugom haubom i zadnjim delom koji se završava gotovo u jednoj tački, pravo je umetničko delo. Anfas automobila definiše naglašena maska, uz tanke farove. Zadnji deo je opisan kao „rep broda“, što ide u skladu sa „Nautical Blue“ metalik bojom.

Unutrašnjost automobila je jednako izuzetna. Vision Cabriolet 6 poseduje dva sedišta i „tečan“ dizajn. Centralna konzola u vidu krila obuhvata elemente koji „zrače“ ambijentalno svetlo uz panele vrata koji kao da se spajaju sa sedištima. Svako od malih plavih svetala koja se vide u kabini predstavlja zapravo osvetljen Mercedesov logo.

Umesto digitalnih displeja koji se mogu naći u modernim Mercedesovim automobilima, ovde je na snazi analogna tema, poput dva okrugla pokazivača iznad stuba upravljača. Ovo je odgovor dizajnera u vidu analognog luksuza u sveopštoj poplavi „digitalije“. Za vozače i putnike kojima su potrebne dodatne informacije, glavne vozačke funkcije i navigacija se projektuju na dva „head-up“ displeja.

Za pogon su zadužena četiri sinhronizovana elektromotora, svaki na pojednom točku. Ukupno isporučuju 750 k. Ispod poda automobila se nalazi masivna baterija, koja za pet minuta, preko CCS brzog punjača od 350 kW, može da se napuni za dodatnih 100 kilometara vožnje.

Zahvaljujući paketu baterija, ukupna autonomija iznosi 320 kilometara, ili 500 kilometara po NEDC-u, čiji „optimizan“ ne treba uzeti za ozbiljno u realnim uslovima. U svakom slučaju, performanse su sjajne. Do stotke veliki kabriolet stiže za ispod četiri sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Ove brojke se poklapaju sa onim objavljenim za Vision 6 kupe.

 

(4469)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan

Odavno nisam video koncept kola koji ne spada nigde… nije retro, nije savremen, U svakom slučaju, nije nešto što bih voleo da posedujem sem da ga prodam i kupim nešto drugo…

Kobac

Jos je i elektrican fuj!