1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.3 nastavlja s proizvodnjom usporenim tempom
Volkswagen ID.3 nastavlja s proizvodnjom usporenim tempom
1

Volkswagen ID.3 nastavlja s proizvodnjom usporenim tempom

172
1
Podelite sa prijateljima:

Do sada, trebalo je da imamo veliki kontingent električnih ID.3, spremnih za globalnu isporuku. Međutim, zbog obustava rada u fabrikama, to se nije desilo.

Više od mesec dana nakon što je nemački proizvođač naložio zatvaranje fabrika na globalnom planu, počev od onih u Evropi, program restartovanja poslovanja je objavljen ove nedelje. Od 23. aprila, fabrika u Cvikauu je ponovo u pogonu a druge će uslediti tokom narednih dana.

Cvikau je lokacija gde VW sklapa ID.3. Čak i ukoliko se proizvodne linije pokrenu, fabrika će nastaviti da radi usporenim tempom neko vreme. Tokom inicijalne faze, samo 50 ID.3 će biti proizvođeno dnevno, što je oko jedne trećine kapaciteta pre zatvaranja. Nije jasno koliko će ovaj restriktivni ritam biti održavan.

„Postigli smo dogovor s kompanijom u vezi s novim merama u cilju zaštite zaposlenih. Jedna stvar je jasna: nećemo prihvatati bilo kakve rizike, zdravlje zaposlenih je od apsolutnog prioriteta, čak i ako to znači proizvodnju manjeg broja automobila“, rekao je Jens Rote, predsednik Generalnog radničkog saveta u Volkswagen Sachsenu.

Plan ponovonog pokretanja VW-ovih fabrika uključuje još jedan pogon, ovoga puta u Bratislavi, gde treba da se započne rad ove nedelje, nakon čega će do kraja meseca uslediti pokretanje fabrika u Nemačkoj, Portugalu, Španiji, Rusiji, Južnoj Africi, Severnoj i Južnoj Americi.

ID.3 je najpre predstavljen u jesen 2019., kao prvi elektromobil sa zadnjim pogonom za široke narodne mase, proizveden od strane etabliranog prozvođača. Takođe je među malobrojnim koji će u ponudi biti s više od dve baterijske opcije. Naravno, u igri su tri opcije, a domet vozila je u rasponu od 330 do 550 kilometara, u zavisnosti od kapaciteta baterije.

AutoRepublika

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Smeće od auta koje ima , karikiram 3 komponente i u njima 10000 grešaka, čija cijena proizvodnje košta 2 eura al vam se prodaje za 33000, još vam se servira pod tezom da štedite a kao poklon vam daju friški izmet uz napomenu da je ekološki proizvod pun vitamina, da je trend, in, da tako smanjujete zagdjenje nastalo usred proizvodnje hrane a ni milijarde muha ne mogu biti u zabludi!?! Pa kupi, narode .