1. Home
  2. Vesti
  3. Whipple kompresor podigao snagu Forda SuperDuty na 700 „konja“
Whipple kompresor podigao snagu Forda SuperDuty na 700 „konja“
0

Whipple kompresor podigao snagu Forda SuperDuty na 700 „konja“

198
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom prošlog leta Ford je debitovao osveženu generaciju modela SuperDuty za 2020. godinu. U takvu ponudu spadaju modeli F-250, F-350 i F-450, koji su zajedno sa manjim pikapom F-150 deo najprodavanijeg vozila u Americi u poslednjih 39 godina za redom.

Dok su dizajnerske izmene na SuperDuty uglavnom bile minimalne, najveća vest je stigla u vidu novog 7,3-litarskog benzinca. Pozicioniran između osnovnog 6,2-litarskog benzinca i moćnog 6,7-litarskog dizela, novi agregat poznat kao Godzilla razvija 430 konjskih snaga i 644 Nm obrtnog momenta.

Naravno, tako veliki agregat ima značajno veći potencijal, a Fordov cilj je bio kombinovati snagu i dugotrajnost. Za one kojima su sirove performanse ipak bitnije, pomoć uskoro stiže. Kompanija Whipple iz američke savezne države Kalifornije je upravo prikazala novi kompresor specifično za ovaj pikap i podigla snagu na čak 700 „grla“ i 1.017 Nm obrtnog momenta.

Kompresor se može koristiti na bilo kojoj verziji SuperDutyja bez obzira da li je reč o pogonu na zadnje točkove ili sva četiri točka. Svi oni koji kupe kompresor dobijaju i „besplatno“ tjuniranje desetostepenog automatskog menjača da podnese veću snagu. Naravno, ovaj deo zapravo nije besplatan već je uračunat u cenu usluge. Whipple takođe kaže da agregatu nisu potrebne nikakve druge mehaničke izmene već ih inženjeri firme mogu podesiti preko kompjutera.

Početna cena za kit iznosi 7.895 dolara, a prvi primerci će biti isporučeni vlasnicima do kraja godine. Ovaj agregat je već pokazao ogroman tjuning potencijal i izuzetno je popularan u „hot rod“ kulturi s klasičnim automobilima, a Whipple je upravo svima olakšao posao…

Zoran Tomasović 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments