1. Home
  2. Vesti
  3. Novine kod marke Geely
Novine kod marke Geely
0

Novine kod marke Geely

334
0
Podelite sa prijateljima:

Još četiri nova proizvoda marke Geely su se prethodnih dana pojavila u javnoj bazi kineskog sertifikacionog tela, uz opasku da je to kvartet koji ćemo uskoro videti i na zvaničnim premijerama. Tri od njih se odnose na modifikovane, restilizovane verzije aktuelnih modela Binrui, Binye (odnosno Coolray) i Icon. Svi oni će dobiti pravo na eksploataciju novog motora.

U pitanju je četvorocilindarski turbobenzinski agregat kodne oznake BHE15 koji poseduje radnu zapreminu od 1.499 kubnih santima, uz deklarisanu vatrenu moć od 181 konjskih snaga. To će biti prvi proizvod ćerka firme Aurobay. Ovo društvo je osnovano prethodne godine kada su se spojile divizije Volvoa i Geelija koje su zadužene za razvoj agregata.

Geely Binye

Na naslovnoj fotografiji je prikazan kompaktni SUV po imenu Geely Binye / Coolray i upravo taj model je bio onaj koji je pretrpeo najveće izmene od pomenutog trilinga. Ne samo što su branici novi, već su tu i različite prednje svetlosne grupe, kao što su i zadnje signalne grupacije.

Ovi elementi sistema rasvete su postali uži, dok su svetlosni blokovi na zadnjem delu krosovera povezani svetlećom trakom. Dizajn prednjeg dela je izveden u stilu „energetske oluje“, što je novi pravac marke koji je u primenu uveden tokom prošle godine. U stvari se radi o varijaciji na temu “X-njuške”.

Sedan Geely Binrui, je izveden na istoj arhitekturi kompanije koja se prepoznaje po skraćenici BMA, a na kojoj je i Coolray. I ovaj model je dobio novu tehnologiju svetlosnih blokova napred i nazad, iako se oni po formi skoro i ne razlikuju od starih.

Novi odbojnici su doneli agresivniji stil i oni su doveli do toga da vozilo bude za tri centimera duže, pa tako po ovoj osi meri celih 4.710 milimetara. Kada je ovaj model skockan u sportsku verziju s indeksom F-Type, biće moguće dobiti ga sa spojlerom na petim vratima i kontrastnim trakama na karoseriji.

Krosover Geely Icon je ažuriran u mnogo manjem obimu. Preoblikovan mu je prednji usisnik vazduha, dok su nove i navlake u donjoj zoni branika. Nema fotografija enterijera niti jednog od tri najavljena noviteta, ali se i tu mogu očekivati značajnije promene.

Četvrta sertifikovana novina kod brenda Geely se tiče električnog vozila koje će biti lansirano pod markom Geometry, ali taj automobil još uvek nema dodeljeno ime. Biće četvrti član palete navedene „matematičke“ marke. Predmetni SUV će biti dugačak samo 4.006 milimetara i nudiće 2.485 mm između prednje i zadnje osovine.

Oprema novajlije će biti oskudna, a pokretaće ga 82 konjske snage jak elektromotor koji će struju dobijati iz litijum- gvožđe-fosfatne baterije. Maksimalna brzina će biti skromna: 102 km/h. Ostale podatke ne možemo da prenesemo jer nisu ni objavljeni. Kako bilo, zna se da će premijera biti uskoro.

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments