1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari se ne plaši elektrifikacije
Ferrari se ne plaši elektrifikacije
0

Ferrari se ne plaši elektrifikacije

191
0
Podelite sa prijateljima:

Vršilac dužnosti izvršnog direktora slavnog brenda, Džon Elkan, kazao je da Ferrari nema razloga da se plaši mukotrpnog procesa elektrifikacije. 

Evropska komisija je nedavno i zvanično predložila ostalim institucijama EU i zemljama članicama da se od 2035. godine u potpunosti zabrani prodaja vozila sa SUS motorima. To će se odnositi i na razne superautomobile i hiperautomobile, po kojima je decenijama poznat upravo Ferrari.

No, to ne brine Džona Elkana. Elkan je u skorašnjem razgovoru sa analitičarima iz automobilske industrije naglasio da elektrifikacije ne donosi probleme. „Elektrifikacija i napredak na drugim poljima oko tehnologije nam je pružio priliku da napravimo još jedinstvenije proizvode“, istakao je rukovodilac Ferrarija.

Ipak, on je dodao da automobilska industrija ulazi u jednu novu eru, gde će partnerstva biti od ogromnog značaja. „Smatramo da ćemo imati mnogo benefita od saradnji u okviru same grane industrije, ali i izvan nje“, istakao je Elkan.

Podsetimo, prvi Ferrarijev električni četvorotočkaš trebalo bi da se pojavi do 2025. godine, iako elektrifikacija nije stran pojam za Ferrari. Ovaj brend je još sa LaFerrarijem koristio ispomoć elektromotora, a u aktuelnoj gami u upotrebi su i kod SF90 Stradale i 296 GTB.

Neki mediji veruju da bi Ferrari mogao sarađivati sa Maseratijem povodom svog prvog električnog vozila. Šta više, oni smatraju da će Ferrari preuzeti nešto od „trozupca“ u vezi sa električnim izdanjem modela MC20 koje bi trebalo uskoro da se nađe na tržištu. Taj model mogao bi biti svojevrsan uzor za inženjere „propinjućeg konja“.

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments