1. Home
  2. Sajmovi
  3. Mercedes predstavio krosover Denza Concept X
Mercedes predstavio krosover Denza Concept X
0

Mercedes predstavio krosover Denza Concept X

188
0
Podelite sa prijateljima:

Denza reprezentuje brend koji je tokom 2012. godine osmišljen od strane Daimlera i poznatog kineskog proizvođača BYD, a nalepnice sa oznakama ove marke se stavljaju na automobile koji koriste električni pogonski sklop.

Ipak, do ovog trenutka samo je jedan model bio u ponudi marke nastale iz zajedničkog poduhvata, a radi se o sedanu Denza 500 koji je izveden iz Mercedesove B klase. Sedan 500 je predstavljen pre premijere nove generacije B klase, a nakon svetske premijere porodičnog minivana iz Štutgarta, elektromobil nije inoviran.

Za zajednički poduhvat obim prodaje nikada nije bio na prvom mestu, ali je ipak važno napomenuti da je prošle godine došlo da pada pokazatelja iz ove statističke kategorije i to za 60%. Dakle, tokom 2018., samo 1.974 vozila sa oznakama marke Denza je isporučeno kineskim kupcima. Ukoliko se (s pravom) pitate da li je ovo dovoljno snažan argument za ukidanje marke, partneri složno i “u glas” tvrde da nije.

Kao plod takve logike je i nastao električni krosover Denza Concept X a predstavljen je publici na Salonu automobila u Šenženu. Za sada smo se morali zadovoljiti samo fotografijama bez šasije i unutrašnjosti, ali sa svetlosnim grupacijama na prednjem i zadnjem braniku.

Partneri su naveli da će serijski krosover krasiti autonomija od zavidnih 500 kilometara, a da će ubrzanje iz mesta pa sve do 100 km/h trajati čak i kraće od 5 sekundi. Što se tiče mogućnosti personalizacije, proizvođači tvrde da će biti ponuđeno sedam različitih izgleda enterijera.

Ono što je sa tehničke strane verovatno i najinteresantniji detalj odnosi se na deklaraciju kompanije prema kojoj će pored električne verzije biti proizvedena i varijanta sa hibridnim pogonskim sklopom koju će takođe biti moguće voziti korišćenjem isključivo električne energije kao pogonskog goriva.

Veoma je verovatno da će sva tehnologija takođe biti pozajmljena sa serijskih vozila luksuzne marke Mercedes, koji u svojoj ponudi već poseduje vozila iz BEV i PHEV segmenta.

Serijska verzija krosovera Denza Concept X je najavljena za sledeću godinu.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments