1. Home
  2. Vesti
  3. Audi TT postaje električni krosover?
Audi TT postaje električni krosover?
2

Audi TT postaje električni krosover?

204
2
Podelite sa prijateljima:

Duže od godinu dana piše se o sudbini Audijevog modela TT, ali sva dosadašnja nagađanja nisu se pokazala ni blizu istinitim. 

Poslednja glasina o TT-u stiže iz, naravno, nemačkih stručnih medija. Naime, automobilski novinari iz zemlje Germana javljaju da će TT u budućnosti uzeti formu krosovera i to onog koji za pogon koristi isključivo električnu energiju.

Neko vreme je kružila priča da je Audi spreman da TT opstane kao električni sporstki automobil. Ima logike, jer se perfromanse kod ovakvih vozila odlične, a kako ovaj brend žuri ka elektrifikaciji, verovalo se da je to rešenje.

Pre toga, „gospodar prstenova“ navodno je želeo da njegov sportski model ostane dostupan kao kupe i roudster, te da mu se u ponudu doda još jedna varijanta – gran coupe, odnosno kupe sa četvoro vrata. Ni ova ideja nije zvučala neizvodljivo, jer konkurenti već imaju slične modele.

Najnovija vest kaže da će TT postati električni krosover sa kupeolikom siluetom. Navodno, naredna generacija biće postavljena na MEB platformi i biće dugačka oko 4,5 metara.

Nemci veruju i da će Audi ponuditi dve verzije, sa manjom i većom autonomijom kretanja. Ona varijanta koja bude imala manji domet, moći će po jednom punjenju baterija da prevali 350 km i raspolagaće baterijama kapaciteta 65 kWh. Drugo izdanje koristiće bateriju kapaciteta 80 kWh, i imaće autonomiju kretanja od 500 km.

Kada je reč o snazi, ističe se da bi TT u krosover formi trebalo da isporučuje između 300 i 400 ks. To bi trebalo da mu omogući ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi.

Da li su nemački mediji na tragu nečega što ima veze sa istinom ostaje da se vidi. Ono što znamo jeste da će aktuelni, sportski TT ostati na tržištu do 2022. godine, što znači da ima još mnogo vremena da dođe do novih planova za budućnost ovog modela.

AutoRepublika 

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Audi je sa poslednjim modelom TT uprskao stvar prilično.Opterećenje njna prednju osovinu je ogromno a oni još dodali teški 2.5 petoklipni motor. Posledica je da pneumatici stradaju rekordno brzo i tu ni pogon 4×4 ne može ništa pomoći. Teški inžinjerski propust kao rezultat rezanja troškova i nastojanja da se Audi TT instalira na Golfovu MQB 4×4 platformu (motor poprečno) a ne na skraćenu platformu Audija A4(motor uzdužno napred).

s mile

Ovo će biti nešto kao Mustang Mach-E…..