1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo: Tonale neće imati Quadrifoglio verziju
Alfa Romeo: Tonale neće imati Quadrifoglio verziju
2

Alfa Romeo: Tonale neće imati Quadrifoglio verziju

319
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač sa Apeninskog poluostrva potvrdio je da nadolazeći SUV C segmenta neće imati performantnu varijantu.

Poslednja najava rukovodilaca Alfe Romeo u skladu je sa nedavnom izjavom Fabija Miljivače, šefa za marketing te marke. Naime, Miljivača je odbacio mogućnost da Alfa ponudi GTA varijantu još nekog modela u ovom trenutku, navodeći da ta oznaka rezervisana za Giuliju.

Sada dobijamo potvrdu da će QV izdanja (za sada) ostati dostupna samo za dva modela – Giuliju i Stelvio. Do sada se verovalo da postoji šansa da i budući Tonale dobije ovakvu verziju visokih performansi, no to očito ostaje u domenu mašte.

Tonale stupa na mesto u gami Alfe koje je do sada pripadalo Giulietti. Hedžbek uskoro odlazi u penziju, a rukovodstvo italijanske marke nada se da bi Tonale mogao da značajno popravi tragične podatke u vezi sa prodajom ovog brenda.

Prema najavama nadležnih u Alfi, najsnažnija varijanta Tonalea koristiće tehnologiju blagog hibrida. Dvolitarski benzinski agregat biće u sprezi sa 48 V sistemom, a vozaču će ukupno na raspolaganju biti 335 ks. Snaga bi trebalo da se na obe osovine prenosi putem osmostepenog automatskog menjača.

Još uvek nije jasno kakav će još hibridni sklop postojati u ponudi kod Tonalea, jer se dugo govorilo da će biti dostupna i plug-in hibridna varijanta.

Takođe, i dalje je misterija kada će novi Alfin SUV stići na tržište. Očekivalo se da to bude u drugoj polovini naredne godine, ali s obzirom na tragičnu situaciju sa korona virusom u Italiji, sasvim je moguće da početak proizvodnje ovog modela bude odložen.

AutoRepublika 

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Da je neko pričao da će Alfa imati (duplo) veću ponudu SUV-ova nego „običnih“…

s mile

SUV je u modi…. a do kada videćemo….