1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Scenic i Grand Scenic u Black Edition (paprenoj) verziji
Renault Scenic i Grand Scenic u Black Edition (paprenoj) verziji
1

Renault Scenic i Grand Scenic u Black Edition (paprenoj) verziji

515
1
Podelite sa prijateljima:

Baziran na Intens paketu opreme, Black Edition model je prilično skup. Naime, samo  600 evra u ovoj specifikaciji deli Scenic od Grand Scenica a cena startuje od 33.100 evra (u Francuskoj).

Dostupan za porudžbinu u matičnoj zemlji, Black Edition Scenic košta 1.800 evra više nego Intens. Renault, što se nove edicije tiče, obećava „unapređen komfor, uglađenost i sportske performanse“. Black Edition je dostupan s turbo četvorocilindarskom motorizacijom.

Paleta pogonskih agregata uključuje Blue dCi 120 i Blue dCi 150, uz TCe 140 i TCe 160. Pored šestostepenog manuelnog, koji je standardan, kupci mogu da odaberu i šestostepeni EDC. S vizuelne tačke gledišta, akcenat je na crnim maskama farova i sjajno crnom finišu Silverstone naplataka od 20 cola.

Unutrašnjost Black Edition Scenica i Grand Scenica se odlikuje tapacirungom od alkantare i srebrnim šavovima. „Nebo“ je crno, a tu su i posebne patosnice, aluminijumske papučice i komforniji nasloni za glave, uz grejana prednja sedišta, panoramski krov i „head-up“ displej.

Grand Scenic Black Edition Blue dCi 150 EDC košta 38.700 evra, što je poprilično novca za monovolumen s prednjim pogonom. Pored toga, primera radi, za sistem asistencije održavanja vozne trake i adaptivni tempomat treba doplatiti, i to 250, odnosno 300 evra.

Još jedna opcija vredna razmatranja uključuje konverziju s pet na sedam sedišta za Grand Scenic, što košta 600 evra. Za Quartz dijamanski izrezane naplatke od 20 cola, Easy Park Assist i Bose audio uređaj, treba doplatiti 200, 350, odnosno 600 evra.

Da li je ovo dobar potez Renaulta, s obzirom da monovolumeni rapidno gube od krosovera kada je o prodaji reč?

AutoRepublika

(515)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prelepi.
Ne razumem odluku našeg uvoznika da iz ponude izbace Grand Scenic (od prošle Nove godine). Ili, Talisman karavan.
Neki dan gledah cene („brendiranih“) zimskih guma za pojedina Reno vozila. Continental.
Koleos i Kadjar nose 19″, širine 225, Kadjar „kroz“ 45, Koleos „kroz“ 55. Za Kadjar je oko 31 hiljadu, za Koleos oko 5.000 manje, a guma od 20″‘za Scenica (195/55) oko 14 hiljada manje. Nebitni detalji, znam.