1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Fiat Chryslera inkasirao 13,3 miliona evra tokom 2019.
Šef Fiat Chryslera inkasirao 13,3 miliona evra tokom 2019.
1

Šef Fiat Chryslera inkasirao 13,3 miliona evra tokom 2019.

177
1
Podelite sa prijateljima:

Grupacija Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) je, paralelno sa naricenjem nad svojom sudbinom uslovljenom padom tražnje, elektrifikacijom i pratećim implikacijama, svom izvršnom direktoru Majku Menliju isplatila naknadu za rad tokom prošle godine u iznosu od 13,28 miliona evra, što je cifra koja je (bezmalo u cent) i budžetirana od strana službe plana i analize, navodi se u izdatom saopštenju za javnost.

Iznet novčani iznos se odnosi na osnovnu zaradu od 1,43 miliona evra, isplaćeni bonus u novcu od 1,2 miliona evropskih novčanica, kao i na ostale dugoročne pogodnosti namenjene izvršnom direktoru a koje u zbiru dosežu ogromnih 8,8 miliona evra, navodi se u zvaničnoj prijavi zarada najvišeg rukovodstva italo-američkog konglomerata.

Za prošlu godinu, FCA je predvideo da će Menli zaraditi 450 hiljada američkih dolara manje nego što mu je isplaćeno.

Pozicija Menlija nije izvesna u novoformiranom savezu Fiat Chryslera i PSA grupe, prema informacijama koji stižu od učesnika poslovne kombinacije, dok je on sam izjavio da je komunikacija s francuskom stranom veoma živa i da se nada skorom završetku razgovora, kako bi se krenulo zajedničkim snagama već početkom 2021. godine.

Za kraj da dodamo da je predsednik FCA grupe, Džon Elkan prihodovao na ime bazične zarade sumu od 893 hiljada evra, dok mu je više radosti donela dugoročna podsticajna nagrada u iznosu od 2,28 miliona evra. Ovi podaci su takođe izvučeni iz redovne godišnje prijave zarada vrhovnog rukovodstva kompanije, što je obavezan deo regulatornih obelodanjivanja u razvijenim zemljama.

Koliko je Menli bio uspešan, nakon što je u julu 2018. godine nasledio pokojnog Serđa Markionea, možda najbolje ilustruje oglas koji i dalje stoji na sajtu Polovni automobili. Verovali ili ne, još uvek se nudi nov primerak limuzine Alfa Romeo Giulia iz 2016. godine.

AutoRepublika

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

IT is good to be king! Sta zna dijete sta je 13 miliona?
Čovjek je morao da odradi spajanje, za sta su ga , ajd ovako neka novinar istrazi ko je vlasnik Fiata, iz koje porodice dolazi , s kim je ta porodica bila u vezi zadnjih 120 godina, pa će i ostalim čitaocima biti jasnije.
27 keka za 2016 godinu je puno, talisman iz 2017 (10 mjesec) u jakom paketu opreme i karavan izvedbi i 160ks košta 16900€. Tako je dobar posao napravio reno, koji svoga šefa proganja, a novog koliko ono plaća?