1. Home
  2. Vesti
  3. Britanski MG počinje ekspanziju na nova tržišta
Britanski MG počinje ekspanziju na nova tržišta
1

Britanski MG počinje ekspanziju na nova tržišta

281
1
Podelite sa prijateljima:

MG Motor, proizvođač automobila iz Velike Britanije, počeo je sa širenjem poslovanja na druge evropske zemlje, uključujući i najveće tržište novih vozila na Starom kontinentu – Nemačku.

No, treba naglasiti da je MG samo nominalno britanska marka, jer su oni u svojini kineskog SAIC-a. Oni još uvek nisu zvanično potvrdili kada će početi sa prodajom u ostatku kontinentalne Evrope, ali su se u Nemačkoj, Italiji i Španiji pojavili oglasi za posao i traže se prodajni savetnici i menadžeri za MG.

Ovaj brend počeo je blagom ofanzivom na Evropu još prošle godine, kada su otvorili izložbeno-prodajne salone u Francuskoj, Nizozemskoj i Norveškoj. Za sada, prodaja je fokusirana na električni krosover ZS. Osim toga, MG je prisutan i u Austriji, Luksemburgu i Belgiji.

Naravno, uporiše je Velika Britanija gde MG poseduje 112 izložbeno-prodajnih salona. Ovaj proizvođač je u avgustu ubeležio 14.088 prodatih automobila, što je rast od čak 76%. MG ZS je učestvovao sa 10.675 vozila u ukupnoj prodaji.

Rukovodstvo MG-a ubeđeno je da bolji dani za taj brend tek dolaze, jer su počeli sa prodajom još dva modela na Ostrvu: MG5 i HS. Ova dva automobila trebalo bi uskoro i da se nađu na tržištu ostalih velikih evropskih zemalja.

MG5 je električni automobil koji koristi jedan elektromotor od 152 ks i bateriju od 52,w kWh. Ubrzanje do 100 km/h završava se za nešto više od 8 s, dok autonomija kretanja iznosi 344 km.

Što se tiče HS-a, reč je o plug-in hibridnom modelu koji koristi kombinaciju 1,5-litarskog turbo benzinskog agregata i elektromotora. Vozaču je ukupno na raspolaganju 258 ks, a koristeći samo električnu energiju ovaj hibrid u stanju je da pređe 51 km.

AutoRepublika 

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Cena je za MG5 EV u UK je zanimljiva i kreće od 27.500 funti odnosno £24.500 (27.000€) sa subvencijom države.