1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Jimny odlazi iz Evrope, ali se vraća kao „komercijalno“ vozilo
Suzuki Jimny odlazi iz Evrope, ali se vraća kao „komercijalno“ vozilo
4

Suzuki Jimny odlazi iz Evrope, ali se vraća kao „komercijalno“ vozilo

2.23K
4
Podelite sa prijateljima:

Mali japanski SUV emituje previše ugljen-dioksida za stroge evropske ekološke „ukuse“.

Suzuki Jimny nas definitivno ne asocira na modele koji imaju problem da se usklade s novim emisionim standardima. Međutim, Japanci će iz ponude u Evropi izbaciti mali SUV jer on neće biti u skladu s novom regulativom koja na snagu stupa sledeće godine. Međutim, zahvaljujući „rupama u zakonu“, neće u potpunosti nestati sa scene, jer bi revidirani model mogao da se vrati na puteve na Starom kontinentu.

Kao što znamo, proizvođači automobila su dužni da smanje prosečnu flotnu emisiju ugljen-dioksida, da bi se uskladili sa standardima koji na snagu stupaju 2021. Uprkos što poseduje mali 1,5-litarski motor, Jimny u atmosferu izbacuje popriličnu količinu omraženog gasa. Kada se uz to doda njegova popularnost (negde se čeka i po godinu dana na njega), jasno je da Suzukijeva flotna emisija trpi značajan udarac.

Kao takav, Jimny će se pozdraviti s evropskom publikom, ali… Standardna putnička verzija će biti izbačena iz ponude, ali ne i „komercijalna“, s malim izmenama u enterijeru, bez zadnjih sedišta. Ona će se pojaviti 2021. Naime, komercijalna vozila se ne podvrgavaju istim emisionim standardima, tako da bismo mogli reći da je Suzuki to pametno iskoristio. Pored toga, putnička varijanta bi mogla da se vrati s drugačijim motorom, ali još uvek nema detalja u vezi s tim.

AutoRepublika

(2232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jimny već „odlazi“ iz Europe ? A da i nije još došao u Srbiju …

Don

suti, neko ce zakljuciti da srbija nije u evropi 😀

moron

A, lep je meni to „đip“. No, sudeći po cenama „in Slovenio“, nije on naivne cene, i to bez razlike da li je AT4 ili 5MT.